HRVATSKA - ISLAND 4:1

Hrvatska u Dugopolju nadigrala Islanđane i prošla prvi krug kvalifikacija za EP

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 09. listopad 2014. 20:12

Pobjedom protiv Islanda naša U-19 reprezentacija prošla je prvi krug kvalifikacija za Europsko prvenstvo koje će se 2015. igrati u Grčkoj. Od samog je početka bilo jasno da su naši znatno kvalitetniji od protivnika, no tek u drugom dijelu uspjeli su prelomiti susret u svoju korist.

U prvih 45 minuta bilo je poluvrijeme za zaborav. Naši mladići jesu dominirali, imali ogromnu nadmoć u posjedu lopte, no teško je bilo probiti Islanđane koji su se zatvorili u svoju obrambenu ljušturu i samo u rijetkim prigodama prelazili središnju crtu terena. U takvoj igri naši su triput opasno pucali, u 7. minuti Fiolićev udarac odbio je Olafsson, minutu kasnije Roguljić je prošao kroz sredinu obrane Islanda, no njegov je udarac prošao tik uz desnu vratnicu, a tek u 42. minuti Mamić je pucao ravno u gostujućeg vratara.

Drugi dio Vulićevi izabranici krenuli su furiozno, najprije je zaprijetio Mamić, potom Šunjić na Fiolićev ubačaj, a onda su u tri minute postigli dva pogotka. Najprije je iz kornera s desne strane ubacio Fiolić, na šest metara od gostujućeg gola nesmetan je bio Ćaleta Car i lako glavom loptu poslao u mrežu. Dvije minute kasnije eto i drugog pogotka, nekoliko su puta naši pucali iz gužve, na koncu je loptu Brodić gurnuo do Šunjića koji je s 10 metara lako pogodio gornji desni kut Olafssonova gola.

Tek nakon toga Islanđani su se otvorili, pokazali da i oni znaju igrati, a u 62. minuti uspjeli su smanjiti vodstvo. Odigrali su solidnu akciju kroz sredinu, zadnje dodavanje bilo je djelo Gudmundssona, a udarcem sa osam metara s desne strane našu je mrežu zatresao Robertsson.

Naši su se potom uozbiljili, opet stvorili nekoliko prilika, najozbiljnije propustili su realizirati Fiolić i Roguljić, potom još jednom isti igrač na dobar ubačaj Bašića, na kraju i Džalto na sjajno Roguljićevo proigravanje. No kada nisu mogli zabiti napadači, u pomoć je opet priskočio drugi stoper Filip Benković koji je u 82. minuti na Roguljićev ubačaj zabio glavom. I na kraju novi sjajan potez Ante Roguljića, petom je loptu gurnuo za Bašića koji se sjurio desnom stranom i u sredini pronašao Džalta koji pogađa za konačnih i uvjerljivih 4:1.

HRVATSKA – ISLAND 4:1 (0:0)

DUGOPOLJE Stadion SC-a Hrvatski vitezovi. Gledatelja 1000. Sudac: Pawel Raczkowski (Poljska) 7. Pomoćnici: Obukowicz (Poljska) i Zakarani (Francuska). Četvrti sudac: Millot (Francuska). Delegat: Ryan (Irska).

STRIJELCI: 1:0 - Ćaleta Car (49., Fiolić), 2:0 - Šunjić (51., Brodić), 2:1 - Robertsson (62.), 3:1 - Benković (82., Roguljić), 4:1 - Džalto (84., Bašić)

HRVATSKA: Grbić 6,5 - Bašić 6,5, Ćaleta Car 7, Benković 7, Mamić 6,5 - Knežević 6,5 (od 85. Drozdek -), Šunjić 7, Roguljić 7,5 - Fiolić 7 (od 71. Balić -), Brodić 6,5 (od 63. Džalto 7), Maloku 6,5. IZBORNIK: Zoran Vulić 7

ISLAND: Olafsson 5 - Hilmarsson 6, Gautason 5, Fridjonsson 5, Scheving 5,5 - Andrésson 5,5 (od 85. Ar. Gudmundsson -), E. Stefansson 5 - Vidarsson 5,5, Sigurdsson 5,5 (od 68. Palmason 5,5), Al. Gudmundsson 6 (od 81. Karlsson -) –- Robertsson 6. IZBORNIK: Kristinn Runar Jonsson 5,5.

ŽUTI KARTONI: Andersson (40.), Džalto (73.), Roguljić (88.)

Linker
13. svibanj 2024 10:05