Gabriele Maltinti/Getty Images
REAKCIJE NA TRAGEDIJU

HRVATSKI NOGOMETAŠI SHRVANI ZBOG TRAGIČNE SMRTI KAPETANA S KOJIM SU DIJELILI SVLAČIONICU 'Ne mogu vjerovati... tako se rado družio s nama Balkancima'

Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 05. ožujak 2018. 09:01

Astorijeva smrt presjekla je Italiju, mnogi nogometaši koji su ga poznavali javljali su se na društvenim mrežama. Nikola Kalinić objavio je na Instagramu fotografiju iz svoje ere među Violama, na kojoj ga Astori grli čestitajući mu pobjedu, uz komentar:

“Nikad te neću zaboraviti, prijatelju moj.”

I will never forget you amico mio

A post shared by Nikola Kalinic (@nikolakalinic) on

U Fiorentini mu je suigrač bio i Hrvoje Milić, odnedavno igrač Napolija.

- Izgubili smo u subotu navečer od Rome, ostali bez važnih bodova, ali otkad se u nedjelju pročulo za smrt Astorija, više nitko to ne spominje, jedina tema je tragedija koja nas je sve pogodila.

Milić kaže da nije mogao vjerovati…

- Ostao sam zatečen. Bio je veliki čovjek i veliki igrač. Od ove sezone kapetan Fiorentine. Rijetko se u nogometnom svijetu susreće osoba kao što je on. Strašna je to tragedija za talijanski i cjelokupan nogomet.

Pretpostavljamo da je sportski živio…

- Apsolutno. Obiteljski čovjek. Imao je kćerkicu dok sam bio u Firenci. S njim sam stvarno bio u super odnosima, redovno smo se čuli. Ne mogu vjerovati, ne znam kako bih opisao… Tako se rado družio s nama Balkancima, bili smo petorica u klubu, ostalo je puno lijepo uspomena i priča, uvijek je bio pozitivac, volio je s nama sjesti. Uvijek je bio spreman na šalu, rado je pomogao kome je što god trebalo.

Milić se prilagođava u Napoliju.

- Tu sam dva tjedna, trener Sarri ima malo drugačije zamisli od svih dosadašnjih, vidi se da je veliki stručnjak, drago mi je što sam ovdje, dio ove ekipe. To će mi puno značiti u daljnjoj karijeri. Doživjeli smo dva šoka, prvo poraz od Rome, ali ovaj je teži nego gubitak utakmice. Ni o Juventusu, ni o Napoliju, nitko ne govori. Nogomet je pao u drugi plan. Najmanje što se moglo napraviti je da su odgođene sve utakmice u nedjelju, u znak poštovanja. Uostalom, Davide je bio i talijanski reprezentativac.

Linker
09. svibanj 2024 14:34