Foto: Srdjan Vrancic / CROPIX
SADA SU BILI UVJERLJIVI

HRVATSKI PRVAK NIJE DOPUSTIO NIKAKVO IZNENAĐENJE U SUSJEDSTVU Prije nekoliko dana bilo je dosta nezadovoljnih, svi sada mogu odahnuti

Piše: Davor BuconićObjavljeno: 09. listopad 2019. 00:15

Prije četiri dana u Dubrovniku u Regionalnoj ligi bilo je “tvrdih” 9:6 u susretu ove dvije momčadi. Bila je to dobra lekcija i dobro upozorenje jugašima da na startu 57. izdanja Lige prvaka na gostovanju u Igalu protiv Novljana moraju biti puno ozbiljniji. I bili su! Krajnjih 12:7 je realan odnos snaga viđenog i odigranog. Ponovno je Jugova obrana bila dobra, na čelu s odličnim Tonijem Popadićem, koji je imao 13 obrana iz 20 šutova domaćina, s lijepim postotkom od 65%.

​Prvi pogodak u 3,50 minuta igre djelo je Merkulova na asistenciju u tom dijelu igre izuzetnog Garcije. Samo 38 sekundi prije kraja prvog dijela Baničević izjednačuje na 1:1. Prva četvrtina donijela je slab Jugov napad u kojemu je šut bio 1 od 9. Na početku drugog dijela Paulo Obradović s igračem više postiže pogodak, domaćini izjednačuju preko kapetana Petkovića na 2:2, da bi potom Dubrovčani ušli u seriju od 3:0 (Benić - 2:3, Fatović - 4:2, što je bio rezultat poluvremena. U ovom dijelu igru i napad je bio učinkovitiji, iz osam šutova postignuta su tri gola.

Paulo Obradović je nastavio odlučujuću seriju pogotkom za 5:2 iz peterca, kojeg je skrivio vratar Tešanović, pa u 19. minuti igre Obradović i nije imao pretežak zadatak matirati na vratima igrača Jadrana Carine. Ako su u prvom poluvremenu dominantne bile obrane, u odnosu na napad, sada su se produbili napadači pa je u pet napada zaredom jedne i druge momčadi postignuto pet pogodaka, 3:5 - Brkić s igračem više, 3:6 - Papanastasiou s igračem više s lijevog vanjskog, 4:6 - Spaić s dva metra, 4:7 - Lozina s dva metra.

U posljednjih osam minuta Jug AO je ušao s lijepih +3 (7:4), da bi već u prvim sekundama četvrte četvrtine pogotkom Lončara došao i do 8:4. Fatović je osvojio prvu loptu, ali vrlo brzo na centru radi prekršaj u napadu. Domaćin u preuzimanju lopte gura Fatovića, prekršaj, a Fatović pronalazi samog Lončara, koji je kasnio u obranu i Luka sam s Tešanovićem pogađa za 8:4. Utakmica je riješena! Vrlo brzo Fatović pogađa i za 9:4...

Ovo je od jugaša bilo - dobro!

Jadran Carine - Jug AO 7:12 (1:1, 1:3, 2:3, 3:5)

IGALO Bazen Instituta S. Milošević. Gledatelja 350. Suci: Severo (Italija), Marjay (Mađarska).

JADRAN CARINE: Tešanović (7 obrana), Čagalj 1, V. Popadić, D. Obradović, Baničević 2, Averka, Mijušković, Vučurović, Radović, Spaić 2, Brkić 1, Petković 1, Đurović. TRENER: Petar Radanović.

JUG AO: T. Popadić (13 obrana), Macan, Fatović 2, Lončar 1, Kržić, Garcia, Lozina 1, Markulov 3, Papanastasiou 2 (1), Žuvela, Benić 1,Obradović 2 (1), Jarak. TRENER: Vjekoslav Kobešćak.

PETERCI: Jadran Carine -, Jug AO 3-3.

TRI ISKLJUČENJA: D. Obradović (22), Brkić (30).

REALIZACIJA IGRAČA VIŠE: Jadran Carine 3-10, Jug AO 4-7.

Linker
19. travanj 2024 19:01