REUTERS/Antonio Bronic
SCENE ZA POVIJEST

HRVATSKI REPREZENTATIVCI IZAZVALI DELIRIJ NA TRGU BANA JELAČIĆA Modrić zapalio publiku pjesmom, Kovačić i Ćorluka sve nasmijali: Pijani smo k'a mace!

HRVATSKI REPREZENTATIVCI IZAZVALI DELIRIJ NA TRGU BANA JELAČIĆA Luka Modrić zapalio publiku pjesmom, Kovačić i Ćorluka sve nasmijali: 'Mi smo ostvarili svoj san...pijani smo k'a mace!'
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 16. srpanj 2018. 23:30

Nakon petosatnog putovanja od aerodroma do Trga bana Josipa Jelačića hrvatski nogometni reprezentativci izazvali su delirij navijača kojih se ukupno na kompletnoj trasi okupilo više od pola milijuna.

Prvi je progovorio Ivan Perišić: "Nemam riječi, iznenadili ste nas sve. Čuli smo da se sprema doček, ali ovo je nešto neopisivo. Hvala vam svima i proveselite se večeras!"

Onda je red došao na Andreja Kramarića:

"Ljudi, hvala vam svima na ovoj predivnoj uspomeni"!

Tada je mikrofon uzeo Šime Vrsaljko:

"Hvala vam što ste prepoznali da smo ostavili srce u Rusiji i što ste nas došli pratiti u ovolikom broju. Neka ova večer i ovo prvenstvo ostanu svima u lijepom sjećanju. Iznad svih - Hrvatska!"

Oglasio se i Josip Pivarić: "Prvom prilikom dolazim u Zelinu. Nemam riječi za ovu feštu".

Mateo Kovačić dobro je nasmijao sve.

"Pijani smo kao mace! Svaka čast momcima, ali svaka čast i vama, svi ste svjetski prvaci", rekao je Kovačić i započeo pjesmu:

"Pukni puško, poludit ću..."

Tada je na red došao Domagoj Vida.

"Neću duljiti... Volimo vas. Hvala vam svima na svemu. Mandžo, pridruži mi se. Kad je već Kova počeo pjevati... onda evo i naša: 'Inati se, Slavonijo... Hvala cijeloj Hrvatskoj, volimo vas!"

Onda se oglasio kapetan Luka Modrić uz velike ovacije:

"Šta da vam kažem osim hvala Hrvatska, hvala Zagreb. Mi smo ostvarili svoj san".

Onda je promuklim glasom započeo pjesmu: 'Zovi , samo zovi..."

Navijačima se obratio i Subašić:

"Prije svega, hvala vam puno! Nismo ovo očekivali, kapa do poda... volimo vas, uživajmo svi skupa večeras!"

Uz glasno skandiranje publike oglasio se i Rebić:

"Ja nisam od velikih riči... samo bih se želio zahvaliti na prekrasnom dočeku. Ponosni smo na vas i uživajmo svi večeras!"

Dugo se čekalo i obraćanje Ivana Rakitića. Neko vrijeme nije mogao doći do riječi od skandiranja navijača:

"Ja mislim da nema riječi koje mogu opisati što svi osjećamo. Kad vidimo ovo, znamo da smo svi zajedno bili u Rusiji. Nadam se da ste i vi

ponosni... hvala puno!"

I Strinić je dočekan ovacijama:

"Ovo je jedno fantastično iskustvo... samo bih se htio zahvaliti na ovom dočeku jer ovo je fenomenalno! Fala van lipa."

Ni Marcelo Brozović neko vrijeme nije mogao do riječi:

"Hvala vam što ste došli u ovakvom broju, ovo nismo očekivali i nadam se da to nije zadnji puta!" I onda je iznenadio sve prisutne: "Hoćemo svi opalit jednu sliku Epic Brozu?", na što su svi oduševljeno pristali 'opaliti' jedan 'selfie' u karakterističnoj Brozovićevoj pozi kad stavlja dlan pod bradu u pozi "mislioca".

Idućeg igrača voditelj je najavio kao ministra obrane. Naravno, bila je riječ o Dejanu Lovrenu:

"Ljudi, hvala vam najljepša! Ovo samo Hrvati mogu napraviti." Vrsaljko ga je ometao uz smijeh ostalih reprezentativaca: "Tako je, Dejane!", na što je Lovren spremno reagirao: "Reci, Šime!" Vrsaljko: "Tako jeeee!" I na to su svi počeli pjevati "Lijepa li si".

I Milan Badelj se kratko dotakao mikrofona i promuklim glasom samo započeo: "Moja domovina...", što su naravno svi glasno prihvatili.

Kapetan

A post shared by Vedran Ćorluka (@corlukav05_14) on

Oglasio se i Vedran Ćorluka:

"Ja sam ostao bez glasa, u ime ekipe mogu reći: Hvala! Ovo što ste vi nama priredili u mjesec dana, to nismo nikad doživjeli. Mogu samo reći..." i tu je poveo pjesmu "Ovdje nitko nije normalan".

Klapa HRM "Sveti Juraj" zapjevala je "Moja domovina" i "Viva, Croatia".

Na to je na pozornicu izašao Marko Perković Thompson i na opće oduševljenje zapjevao "Lijepa li si".

A post shared by Vedran Ćorluka (@corlukav05_14) on

Kad je voditelj najavio kraj programa, umiješao se naš kapetan. Luka Modrić je oduševio nepreglednu masu navijača: "Čekaj, čekaj... Imamo mi reprezentativci jednu specijalnu želju - da nam Marko otpjeva još jednu pjesmu!"

Na to je Thompson započeo "Geni kameni", a publika prihvatila.

Slavlje je time završilo, a nama ostaje slika za uspomenu... Slika nevjerojatnog uspjeha kojeg još dugo nećemo zaboraviti.

Soccer Football - World Cup - The Croatia team return from the World Cup in Russia - Zagreb, Croatia - July 16, 2018   General view of Croatia fans with flares during the parade   REUTERS/Marko Djurica
REUTERS

Linker
26. travanj 2024 18:12