REUTERS
HIT-TRENER

HRVATSKI STRUČNJAK U NAJLJEPŠIM TRENERSKIM DANIMA JOŠ JEDNOM OTVORIO DUŠU 'Velika je sramota što su meni kao osobi i nama kao obitelji napravili'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 21. studeni 2018. 22:42

Iza hrvatskog trenera Ivana Leke je jedna uspješna sportska godina. S Club Bruggeom je osvojio dva trofeja, a nastupa i u Ligi prvaka gdje se nadmeće s trenerskim veličinama poput Diega Simeonea. Njegov belgijski klub prvak je u svojoj državi, a u najelitnijem europskom klupskom natjecanju trenutno držI treću poziciju u skupini koju predvode Borussia Dortmund i Atletico Madrid.

"Igramo dobar nogomet, bili smo prvaci, igramo jako dobro u Ligi prvaka, uzeli smo četiri boda u jako teškoj grupi, i što je jako bitno za nas kao stručni stožer i mene kao trenera, vidimo napredak kod naših igrača, vjeru kod navijača i uprave i to je jako bitno. Mi Hrvati nismo imali puno trenera u Ligi prvaka i to je nešto posebno. Spremaš se za to, živiš za to, to su neka najljepša iskustva, jednostavno čovjek treba uživati u tome i stvarno je jako, jako lijep osjećaj", izjavio je Leko u razgovoru za Novu TV.

Ivan Leko
Andy Astfalck/Getty Images
Ivan Leko

No, nažalost, nisu ovu godinu 40-godišnjeg Splićanina obilježile samo lijepe sportske priče. U trenucima kada je nizao trenerske uspjehe, Leku su pogodile i teške optužbe kada je priveden u sklopu velike korupcijske afere koja je potresla belgijski nogomet. Puno se tih dana pisalo o hrvatskom treneru, povezivalo ga se sa svakakvim nečasnim radnjama, ali on je na kraju sve to prebrodio i dokazao svoju nevinost.

"Za obitelj je to bio veliki šok, ja i nisam znao što se događalo. Ja sam bio vijest svugdje, najnegativnije što se moglo pisati, ali ja znam što sam radio i što radim. Glavom naprijed treba ići i na kraju se dokazati, kao što su me sad već bili pustili. Na kraju cijelog tog slučaja, jednostavno je to jedna velika sramota, što su meni kao osobi i nama kao obitelji napravili, ali to je jednostavno tako, to se prihvaća i idemo dalje."

Screenshot: www.hln.be

Posljednji hrvatski trener koji je prije Leke bio prvak u jednoj od najjačih europskih liga bio je Tomislav Ivić.

"Ja sam isto jako svjestan da sam mlad trener, 4-5 godina, i nastojim uživati u svakom momentu. Nastojim biti bolji svaki dan, pa ćemo vidjeti. Ako me se jednog dana može staviti u neku rečenicu sa šjor Ivićem, to bi bila ogromna čast", skromno će Leko za kojeg su s Nove TV otkrili da im je rekao kako su mu dvije najveće želje klupe Hajduka i hrvatske reprezentacije.

Linker
19. travanj 2024 05:49