CROPIX
VRIJEME JE ZA PRVI NASLOV

HRVATSKI TRANSFER GODINE PRED REALIZACIJOM, VELIKI ŠEF SLAVODOBITNO OBJAVIO Rijeka je danas bolja od bilo kojeg kluba u Hrvatskoj, pa i od Dinama!

DAMIR MIŠKOVIĆ Predsjednik lidera Hrvatske nogometne lige uoči proljeća koje bi moglo donijeti povijesan naslov prvaka
Piše: Mateo SučićObjavljeno: 07. veljača 2017. 09:02

Nogometaši Rijeke danas će u Albufeiri zaključiti pripreme koje su prvi put prošle bez prisutnosti Damira Miškovića. Ipak, predsjednik Bijelih jučer se javio iz Nigerije, stavio veliki teret na leđa Mladenu Žganjeru, treneru vratara Rijeke, koji ga mora zamijeniti u tradicionalnoj utakmici stručnog stožera i novinara, pa prokomentirao aktualne teme vezane uz jesenskog prvaka koji će u 16 proljetnih kola željeti obraniti svoju poziciju.

Dogovoreno 99%

Top tema je prijelazni rok, navijači su u iščekivanju pojačanja, već i pomalo nestrpljivi oko priče s Nikicom Jelavićem koja se odužila.

- Prijelazni rok i ono što radimo je na najboljem nivou koji smo do sada imali. U prvom redu zato što su ostali svi igrači osim Mitrovića. Doveli smo Župarića koji je vrhunski stoper, imamo Šofranca koji se pokazuje isto odličnim i na tom dijelu po meni nismo puno izgubili. Mišljenja sam da smo dobili i jedan novi polet, Šofranac iz utakmice u utakmice pokazuje da zaslužuje biti dijelom ove Rijeke, bez obzira što je bilo puno skeptika. Teško je igrati i mijenjati dva igrača koji su igrali odlično, ali čekao je priliku i sada je na njemu da je iskoristi. Konkurencija je dobra da se nitko ne opusti, a mi je imamo u svim linijama, momčad je izbalansirana onako kako smo svi željeli.

FOTO: IVICA TOMIĆ

Kakva je situacija s Jelavićem? Već tjedan dana se čeka finalizacija tog razgovora i potvrda transfera.

- Vjerujemo da ćemo uspjeti u tim razgovorima s Jelavićem, ali volio bih da ostavimo to dok se sve ne riješi. Što se nas i igrača tiče dogovorili smo 99 posto toga, treba vidjeti hoće li raskinuti sa svojim klubom… Ne bih želio o tome govoriti jer se nikada ne zna što se može dogoditi, ali po meni to će biti riješeno.

Kada očekujete da bi se moglo znati i potvrditi njegov dolazak u Rijeku?

- Sve ovisi o Jelaviću i njegovom klubu. Nadam se da će se u iduća dva ili tri dana to riješiti. Ne ovisi ni o nama ni o Jelaviću, već o brzini njihove administracije.

Mislite da imate bolji od Dinamovog koji su pojačali Sammir i Guillerme?

- Moje mišljenje je da je Rijeka danas bolja nego bilo koji drugi klub u Hrvatskoj, pa tako i od Dinama. Ako vjerujemo da smo bolji, ostat ćemo prvi.

VIŠE MOŽETE PROČITATI U TISKANOM IZDANJU SPORTSKIH NOVOSTI

Linker
24. travanj 2024 03:04