Reuters / Carl Recine Livepic
PORUKA JE JASNA

HRVATSKI TRENERI SU APSOLUTNI HIT Navijači trostrukog engleskog prvaka žele na klupi vidjeti Slavena Bilića: Ako imate novca i ambicije, dovedite ga!

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 14. travanj 2018. 00:59

Slaven Bilić trenutno je bez posla, a sudeći po svemu uskoro bi mogao dobiti ponudu s Otoka.

Preciznije iz redova uglednog engleskog drugoligaša Leeds Uniteda. Barem ako će uprava kluba slušati svoje navijače kojima je dosta menadžera Paula Heckingbottoma i traže dolazak ambicioznog trenera, a u dobrom im je sjećanju ostao Hrvatov mandat u West Hamu. Očito misle da bi se pod njegovim vodstvom mogli probiti do elitnog Premiershipa.

Dan nakon 3:1 Leedsovog poraza od Preston North Enda kojim su pali na tek 14. mjesto ljestvice Championshipa Leedsovi navijači otvoreno su zatražili Heckingbottomov odlazak.

"Ako imate ambicije i novca dovedite nam Bilića", jedna je od poruka Leedsovih navijača.

"Bilić bi nam donio kvalitetu, iako je vjerojatniji McLaren", stoji u poruci drugoga, dok treći piše: "Slavena Bilića i to je to".

Bilić je u West Hamu smijenjen u studenom prošle godine i otad je bez posla, a u nekoliko navrata medijski se dovodio u kontekst preuzimanja brojnih klubova, između ostalih i brojnih premierligaša. Teško da bi ga ponuda drugoligaša Leedsa mogla ozbiljno zaintrigirati, a engleski mediji navode kako bi za njegov dolazak vlasnici Leedsa morali i malo dublje posegnuti u džep.

Ostaje za vidjeti hoće li Leeds i službeno pokušati dovesti Bilića, ali interes hrvatrskom treneru svakako godi.

Leeds United je klub bogate povijesti koji je naslov engleskog prvaka osvajao tri puta, a zadnji put sezone 1991/92. Klub je 1975. godine igrao i finale Europskog kupa u kojem je izgubio od Bayerna.

Linker
27. travanj 2024 17:58