Foto: Vlado Kos / Cropix
SLUŽBENO POTVRĐENO

HRVATSKOM ASU JE DOSTA ČEKANJA Osam godina nakon potpisa za europskog velikana, za kojeg nije odigrao niti minute, ima novi klub!

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 04. travanj 2018. 18:00

Matej Delač ima novi klub. Hrvatski 25-godišnji vratar od 1. srpnja branit će boje danskog AC Horsensa.

Delač u Horsens prelazi kao slobodan igrač, a potpisao je dvogodišnji ugovor. Otkako ga je slavni londonski klub kupio 2010. godine od Intera iz Zaprešića slan je na posudbe u Vitesse, Dynamo Češke Budejovice, Vitoriju Guimaraes, Inter, Vojvodinu, Sarajevo, Arles Avignon i Mouscron.

"Moj je cilj postati prvi vratar momčadi. Puno sam čuo o Danskoj i veselim se budućnosti u ovoj zemlji za sebe i svoju obitelj. U Engleskoj nisam imao radnu dozvolu, pa stoga nisam mogao igrati za engleske klubove. Drago mi je što sam imao priliku za pet dana treninga s Horsensom i imao sam priliku porazgovarati s Jesseom Joronenom", rekao je Delač o vrataru kojeg bi trebao zamijeniti na vratima.

Zagreb, 101013.
Stadion u Kranjcevicevoj.
Nogometna utakmica kvalifikacija za EP U-21 u Ceskoj skupina 5.
Susret Hrvatska - Linhenstajn.
Na fotografiji: Matej Delac.
Foto: Nenad Dugi / CROPIX
Foto: Nenad Dugi / CROPIX

"Kako nisam igrao klupske utakmice ne razmišljam o reprezentaciji i SP-u u Rusiji, pa sam fokusiran isključivo na klub. Veselim se dokazivanju i minutama i želim biti prvi vratar Horsensa", zaključio je Delač.

Linker
02. svibanj 2024 01:38