Marko Todorov / Hanza Media / Hanza Media
NESPREMAN MODRI BRAZILAC

I DALJE 'ŠAMARA' LOPTU NA POSEBAN NAČIN, ALI DUGA PAUZA OSTAVILA JE TRAGA NA SAMMIRU Trebat će mu dva mjeseca da se vrati na staro

Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 01. veljača 2017. 17:22

Sammir je opet u igri! Jučer se prvi put po povratku iz Kine pridružio treningu s ostatkom momčadi. S obzirom na to da se Petev između ostalog odlučio da Modri igraju jedni protiv drugih na “skraćenom prostoru”, mogli smo vidjeti kako se Filho snalazi s loptom nakon povratka.

Naravno, da si ne lažemo, vidjelo se zorno da je imao dugačku stanku, da 65 dana prije dolaska u Tursku nije trenirao. Nedostaje mu agilnosti, eksplozivnosti, trkačkog fonda, pravovremenih reakcija... Može se odmah zaključiti da mu stanje nije optimalno. Svakako će mu trebati još vremena da dođe do neke prave forme. Međutim, sve u plavom taboru može razveseliti njegova ozbiljnost i pristup radu.

S obzirom na to da vaš reporter dva desetljeća prati maksimirski klub, prošao je sve dosadašnje pripreme Sammira s klubom. Ne sjećamo se da je bio tako usredotočen na treninge. Zato se može očekivati da će se adekvatno spremiti. U stručnom stožeru Modrih nitko se neće baviti procjenama kad bi to moglo biti. Do jučer je radi adaptacije odrađivao tek trkačke treninge.

Zagreb, 200117. 
Zracna luka Franjo Tudjman.
Bivsi hrvatski reprezentativac Jorge Sammir Cruz Campos, nakon sto je raskinuo ugovor s kineskim Jiangsu Sunningom, potpisao je  ugovor s NK Dinamo. 
Na fotografiji:  dolazak Sammira u zracnu luku.
Foto: Ronald Gorsic / CROPIX
CROPIX

Ipak, načuli smo da bi spremnog Sammira mogli dočekati za nekih mjesec i pol dana. Možda dva mjeseca... Ipak, za one koji možda sumnjaju u Sammira, moramo kazati da je s loptom vješt kao i nekada. S nekoliko virtuoznih poteza podsjetio je na stara vremena. On “šamara” loptu na poseban način.

Dobio svoj plan

Kad smo već kod opisa njegova prvog pravog treninga, moramo zabilježiti i da još nije naštimao udarac. Dosta lopti je otišlo preko gola. No, ima vremena i za to, kod njega je najvažniji segment tjelesna priprema.


Sammir - Profesor

Trener Petev nam je nakon jučerašnjeg treninga o Sammiru kazao ovo:

- Do sada je radio po individualnom programu, a i dalje ima plan po kojem će raditi.

Nakon toga bugarski stručnjak rekao nam je jednu zanimljivu informaciju:

- Vjerujem da ću ga do kraja priprema koristiti na nekoj utakmici, dobit će neku minutažu.

Linker
05. svibanj 2024 15:48