Tea Cimas / CROPIX
RAVNOPRAVNA BITKA

I PO TOME SU SVE BLIŽI DINAMU Rijeka u godinu dana od transfera zaradila oko 17 milijuna eura

Piše: Mateo SučićObjavljeno: 05. veljača 2016. 15:18

Iako je točnu brojku nemoguće točno izračunati budući da svi transferi spadaju u domenu poslovne tajne, gruba računica neslužbenih brojki kaže da je HNK Rijeka u posljednjih godinu dana (tri prijelazna roka) od prodaje igrača inkasirala oko 17 milijuna eura, pišu Sportske novosti.

Najveći je transfer onaj Andreja Kramarića koji je s bonusima težio deset milijuna eura, a značajan doprinos ukupnoj brojci dali su i odlasci Leovca (1,7 milijuna eura), Tomečaka, Moisesa (po milijun eura), Oršića (900 tisuća eura), kao i dogovoreni transfer Ivana Vargića koji će, kada se realizira početkom srpnja, prema informacijama iz kuloara Rujevice dosegnuti 2,7 milijuna eura.

Rijeka će nešto zaraditi i idućeg ljeta budući da već sada vlada interes za mnogim igračima poput Močinića, Leškovića, Mitrovića, Tomasova i Bezjaka čiji bi se transferi također trebali mjeriti u milijunima eura.

Dinamo je, za usporedbu, u sezoni 2014/2015 inkasirao 9,75 milijuna eura po podacima Transfermarkta, a ove je sezone već na 13,9 milijuna eura zarade od prodanih igrača.

Linker
29. travanj 2024 19:19