foto: Maurizio Lagana / Getty
POJAČANJE U NAPADU

Iduće godine u ovo vrijeme bit će prvaci: Zagreb doveo Rodneya! Bivšeg nogometaša Milana i Genoe

Piše: Tomislav PiškorObjavljeno: 07. veljača 2016. 16:35

Da, i to se dogodilo. Pjesnici su (konačno) doveli prvo pojačanje u ovom prijelaznom roku. I to vrlo zvučno - Rodney Strasser. Bivši igrač Milana i Genoe sletio je u Veslačku na šestomjesečnu posudbu. Danas 25-godišnji zadnji vezni započeo je karijeru u svojoj domovini, Sijera Leoneu, u klubu Kallon čiji je vlasnik bivši igrač milanskg Intera Mohamed Kallon.

Godine 2008. došao je u Milan za koju je odigrao devet natjecateljskih utakmica te pritom postigao jedan gol u posljednjoj šampionskoj sezoni Rossonera. Od tad je bio na dvije posudbe ( Lecce i Parma), transferirao se u Genou za 2,25 milijuna eura te ponovno bio na posudbama u Reggini, Livorno i protekle polusezone Lupa Castelli Romani iz Serie C.

Ne gleda u prošlost

- Vjerujemo da ćemo u njemu dobiti važnu kariku u sredini terena. Oporavio se od ozljede, impresivan je. Nakon što nije uspio ostvariti željeni transfer došao k nama do kraja sezone - izjavio je Dražen Medić, predsjednik/trener Zagreba.

Strasser, koji je aktivan reprezentativac nacionalne vrste Sijera Leonea, također je kratko prokomentirao dolazak u hrvatsku prijestolnicu i zašto se uopće odlučio za dolazak u redove Pjesnika.

- Želio sam iskusiti nešto drugo, nešto novo, nešto drugačije od Italije - započeo je novi Pjesnik te odgovorio o potrebnom periodu adaptacije:

- U Zagrebu svi pričaju engleski, tako da će se tog aspekta biti laka prilagodba, a uz to nogomet je univerzalan sport. Iako, trebat će mi kratko vrijeme za adaptaciju, budući da sam tek par dana u Zagrebu.