SPLITSKE BIZARNOSTI

Igor Tudor predložio kaznu za Maloču zato što je posvetio pogodak Ivanu Vukoviću!?

Zaživjela kazna ili ne, ona je predložena i Tudor čuva svoj integritet
Piše: Slaven AlfirevićObjavljeno: 23. srpanj 2013. 19:39

Trener Hajduka Igor Tudor najavio je je novčanu kaznu za kapetana Marija Maloču. O kojoj se brojci radi (par stotina eura) može se tek nagađati, jer u Hajduku plaće ne primaju redovito, a i sam kapetan, premda najstariji "vuče" neki stari, tanak ugovor po kojem nema baš izdašna primanja.

No, Tudor se odlučio na taj primjerni korak da zaštiti i svoj autoritet, nakon posljednjih izjava kapetana Maloče koji je – posebice nakon postizanja pogotka protiv Turnova – svoj gol posvetio Ivanu Vukoviću, rečenom Gigi. Tada je Maloča rekao otprilike i ovo:

- Klupska politika je nešto posebno, nešto drugo i ja se u to ne miješam, ali Giga ostaje moj najbolji prijatelj i mi se držimo zajedno, kad je meni bilo teško on je svoje pogotke posvetio meni, ja sad ovaj gol posvećujem njemu...

Vjerojatno sve to skupa nije dobro "leglo" u svlačionici iz koje je netom prije Ivan Vuković poslan na odvojene treninge s kondicijskim trenerom prof. Borisom Peyrekom. Kad se Vuković napokon "plasirao" u Južnu Koreju čuje se da je jedan od epiloga i novčana kazna za kapetana. Vjerojatno tek simbolična, ali da se vodi računa i o tome što se govori i kako se izjavljuje, da se autoriteti ne ruše.

Doduše, trener kaznu predlaže, pa o njoj raspravlja Stegovna komisija kojoj je na čelu predsjednik Skupštine Vinko Radovani.

Svejedno, zaživjela kazna ili ne, ona je predložena i Tudor čuva svoj integritet. Reda mora biti, hijerarhija se mora poštovati, bez obzira koliki je i Maloča autoritet kod – igrača, svoje pastve.

Tako je odlazak Ivana Vukovića u Južnu Koreju i način razlaza i dalje paralelna tema u Hajduku uz vrlo važnu utakmicu što je "bijeli" sutra igraju u Makedoniji, u Skoplju protiv Turnova.

Nakon što se Vuković obrušio hrapavim riječima na trenera Tudora ("veliki igrač, ali mali trener i čovjek", "pozdravio sam sve osim trenera" itd.) Tudor se mudro na sve to osvrnuo tek s nekoliko biranih riječi, ne dopuštajući da ga se uvlači u bilo kakvu polemiku:

- Hvala Ivanu Vukoviću na svemu što je uradio za Hajduk, želim mu puno sreće u daljnjoj karijeri – poručio je Tudor u javnost.

A iz cijele priče, eto i kapetan Maloča izvlači "disciplinsku pouku" tešku nekoliko stotina eura, između dvjesta i petsto. Nije previše, ali da bude primjer.

Istodobno, u Poljudu i dalje čekaju vijest da je Ivan Vuković potpisao za taj čudesni Seongman Ilhwu. Predsjednik Hajduka Marin Brbić nam kaže:

- Sad je tamo noć, ali ufam se da je sve OK. Nitko nije zvao, on je tamo otišao da potpiše – kazao je Brbić.

I ustegao se daljnjih komentara. Ponovit ćemo da u Hajduku skidaju s vrata ugovor težak 180.000 eura godišnje gaže i sprječavaju da im se dogodi novi slučaj Marijana Buljata koji je mirno i stoički odradio svoj ugovor, do kraja, na užas svih ostalih, makar su ga stavili - preko crte...Marijan Buljat se pokazao kao kralj unosnog strpljenja, a nije bilo daleko ni da Giga kaže "alaj volim ovaj režim, plaća ide, a ja – ležim".

Linker
23. rujan 2024 22:23