Foto: Marko Todorov / CROPIX
'UGOVOR JE NA STOLU...'

IGRA LI DANI OLMO VEČERAS POSLJEDNJU UTAKMICU U MAKSIMIRU? Najbolji igrač Dinama iskreno odgovorio na pitanje koje zanima sve navijače Modrih

DANI OLMO Glavni igrač Dinama danas bi mogao odigrati posljednju utakmicu za Modre u Maksimiru
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 21. kolovoz 2019. 13:15

Je li Dinamo spreman za Ligu prvaka? Hoće li to pokazati već danas protiv Rosenborga? Odgovorit ćemo protupitanjem: je li Hrvatska bolja od Norveške? Svakako, ali samo ako Luka Modrić i društvo igraju onako kako znaju.

Neće Modrima biti lako, nimalo, za suparnika imaju tvrd kamen, Vikinge, ljude sa sjevera, ratnike naučene na najjače oluje i vjetrove. Norvežanima nogomet nije nacionalni sport, oni su zimski prvaci, s točno 329 osvojenih zimskih olimpijskih medalja. Ali itekako se dobro znaju snalaziti i s loptom, vidjet ćete to večeras na Maksimiru.

Ništa ne odlučuje

Ali mi svi skupa vjerujemo u Dinamo, u Maksimiru je stasala velika momčad. Već prošle sezone, kad je u onako sjajnom stilu stigla do osmine finala Europske lige. Liga prvaka bila bi novi iskorak. Jučer je Nenad Bjelica proslavio 48. rođendan; svim igračima najveća je želja čestitati mu pobjedom nad Rosenborgom. A slavljenik je čovjek u kojeg imamo bezgranično povjerenje, on je trener koji je predodređen za velike stvari s Dinamom. Bjelica je maksimirski nogometni evanđelist, prošla sezona bila je njegov krasopis, ova može biti još ljepša.

Zna on i tvrdo, ali u njegovoj nogometnoj filozofiji prevladavaju suptilnost i afinitet prema lijepom, atraktivnom i napadačkom nogometu. Takav bismo danas trebali gledati u Maksimiru. Osim toga, Bjelica je razbuktao talent mnogih igrača, a ponajviše Danija Olma, momka koji bi uskoro mogao zaigrati i za A selekciju Španjolske. Ono što je Luka Modrić za Vatrene, to je Dani Olmo za Dinamo. Perfektna tehnika primanja lopte, drskost u driblingu i discipliniranost u igri, to je ono što svi treneri danas traže. Igra li danas Olmo svoju predzadnju utakmicu za Dinamo, posljednju u Maksimiru? Hoće li mu posljednja biti uzvrat u Norveškoj? To smo ga pitali uoči velikog večerašnjeg okršaja pred prepunim Maksimirom.

- Jesu li utakmice s Rosenborgom moje posljednje za Dinamo? Iskreno, ali stvarno iskreno, ne znam. Uopće ne razmišljam o tome. Do konca prijelaznog roka ima još dovoljno dana, a nije uopće pristojno razgovarati o tome prije dvije za Dinamo tako ​krucijalne utakmice - kaže nam Olmo.

Kaže nam da je koncentriran samo na Rosenborg, da o daljnjoj mu karijeri brinu njegovi zastupnici i otac.

- Ja tu ništa ne odlučujem, što ću ja o tome misliti? Da, Dinamo mi je ponudio novi ugovor, na stolu je, o tome se razgovara. Tata je razgovarao s ljudima u klubu, ali zasad još nema nikakvih konačnih odluka o tome. Ja sam posvećen samo utakmicama s Rosenborgom. Najbitnije je da Dinamo pobijedi Rosenborg i plasira se u Ligu prvaka. Znam da ljude jako zanima hoću li otići ili ostati u Dinamu, ali ja to trenutno ne mogu odgovoriti. No mogu vam kazati da postoji mogućnost i da ostanem u Dinamu!

Tako, eto, razmišlja Olmo prije okršaja s Rosenborgom. U dosadašnjim kvalifikacijama zabio je tri pogotka, Saburtalu u Maksimiru, Ferencvarosu u Zagrebu i Budimpešti. I ona asistencija za Arijana Ademija na Groupama Areni bila je božanstvena, otvorila je Dinamu put prema zaključnom boju za Ligu prvaka. Može li nastaviti u tom sjajnom stilu, može li večeras u Maksimiru opet razgaliti tribine, navijače dovesti do transa?

- Kad bih zabio Rosenborgu, ta bi moja priča bila još ljepša! Od sveg srca želim pomoći momčadi da se plasira u Ligu prvaka. Kad bih još uspio postići pogodak, to bi bilo zaista sjajno. Veselim se punom Maksimiru, a ako zabijem, onda će to za mene biti poseban doživljaj, zaista poseban. A pobjeda nad Rosenborgom bila bi velika stvar za sve nas. Poručujem navijačima da imaju vjeru u nas, jer ova momčad može dosegnuti Ligu prvaka, nastaviti ondje gdje je stala prošle sezone. Svi se radujemo današnjoj utakmici, spremni smo za velika djela - zaključio je Olmo.

Maksimir gori

S time bismo se potpuno složili. Kad podvučemo crtu, možemo zaključiti da je Bjelica ovu momčad posložio i disciplinirao skoro do savršenstva, bez ijedne taktičke manjkavosti, shvatit ćemo da je vrijeme pogrešaka i sitnih propusta iz nekih ranijih utakmica sada prošlo svršeno vrijeme. Možemo se prepustiti uživanju u iščekivanju današnje utakmice. I čekati još jednu Dinamovu europsku pobjedu koja bi trebala otvoriti put prema Ligi prvaka. Koja će - osim bezgranične sreće Dinamovih navijača - donijeti i ogromna financijska sredstva u blagajnu maksimirskog kluba. Dinamo danas traži svoj “božji paket”, nastavak fantastične europske priče koja je počela prošle sezone. Navijači, podržite plave momke onako kako zaslužuju, neka Maksimir večeras gori!

Linker
18. travanj 2024 11:03