Darko Nejašmić
 Emica Elvedji / CROPIX / CROPIX
DEBITIRAO PROTIV RUDEŠA

IMA BAŠ SVE DA POSTANE STRAŠAN NOGOMETAŠ! HAJDUK PREDSTAVIO VELIKU NADU Volio sam gledati Ronaldinha, ali dolaskom u Hajduk želim ići Vlašićevim putem

NEJAŠMIĆ ŽELI VLAŠIĆEVIM PUTEM Moj dječački san bio je ugovor s Hajdukom i nastup u bijelom dresu na prepunom Poljudu
Piše: Jurica RadićObjavljeno: 05. prosinac 2018. 09:13

Darko Nejašmić novo je ime iz omladinske škole Hajduka. Veznjak koji je debitirao u prvoj postavi Bijelih protiv Rudeša odigrao je više nego solidnu utakmicu. U siječnju puni 20 godina, dolazi iz nogometne obitelji, ima sve preduvjete za realizaciju dobre karijere.

Nejašmić je u ljeto 2015. došao na Poljud u sklopu suradnje s Adriaticom i jedan je od onih koji je elementarnu nogometnu školu prošao kod Franka Bogdana, u njegovu “nogometnom” inkubatoru, u klubu Adriatic. Iz tog malog splitskog kluba došli su istog ljeta Nejašmićevi dugogodišnji suigrači Šego i Teklić, nogometaši generacije 1999/2000., tadašnji kadeti Adriatica.

- Kao dijete sam volio sam gledati Ronaldinha, ali dolaskom u Hajduk želim ići putem Nikole Vlašića i Andrije Balića, igrača koji su uspjeli kroz naš klub. Želim odigrati što je veći broj utakmica za Hajduk - govorio je Nejašmić prošle jeseni.

U protekle tri i pol sezone napravio je Nejašmić veliki iskorak, od kadeta preko B momčadi došao je do profesionalnog ugovora.

Jaka konkurencija

- S osam godina došao sam u Hajduk, potom sam otišao u Adriatic, odakle sam se prije tri i pol godine vratio na Poljud. Ispunjenje mog dječačkog sna je potpisati ugovor s Hajdukom i zaigrati na punom Poljudu - kazao je Nejašmić kada je ovog ljeta stavio autogram na prvi profesionalni ugovor s Bijelima.

Igrao je tada za B momčad u kojoj se kalio dvije prethodne sezone kroz trećeligašku i drugoligašku konkurenciju. Zadnji vezni, “šestica” velikog kapaciteta pluća i opasnog udarca s distance, što je osjetio i vratar Rudeša prošle subote. Nejašmić je prošao kroz reprezentaciju U-19 prošle jeseni, a trenutačno je član Jarnijeve U-20 reprezentacije Hrvatske. Za Nejašmića je jako pozitivna činjenica da je trener prve ekipe postao Siniša Oreščanin koji ga odlično poznaje kroz dvije protekle sezone. Ali jasno je da će konkurencija za Nejašmića biti izuzetno jaka, jer zajedno s njim za mjesto u sredini terena se bori i godinu dana mlađi Ante Palaversa. Nejašmića krasi borbenost u sredini terena, ima temelje škole Adriatica, ali ima i oca menadžera koji mu može pružiti kvalitetan savjet.

Ovog ljeta, odmah nakon svjetskog srebra u Rusiji, Darko Nejašmić senior potpisao je veliki transfer Duje Ćaleta-Cara. Drugi najskuplji stoper u Hrvata poslije Lovrena je mladi Šibenčanin kojeg je Nejašmić odveo u Marseille. A mogao je i u Sevillu.

- Istina je da je i Sevilla bila u igri, ali Marseille je bio konkretniji - ispričao je Nejašmić stariji u srpnju ove godine.

Osim transfera Duje Ćaleta-Cara, realizirao je Nejašmić i posao s Mijom Caktašem u Rubin. Tržište istočne Europe dugo je bilo njegovo “domaće”, pa je tako sudjelovao u potpisu Slavena Bilića za moskovski Lokomotiv. U siječnju ove godine vratio je nakon dvije sezone Caktaša u Hajduk, a osim Caktaša u njegovoj agenciji nalaze se Teklić i Šego. Jasno i Darko mlađi, ukupno četiri igrača Hajduka pod patronatom su starijeg Nejašmića. Ali, 19-godišnji Darko, zadnji vezni Hajduka, do sada se sam morao izboriti za svaku minutu. Morat će i dalje, jer konkurencija u veznom redu je iznimno jaka.

Za Osijek se vraća Hamza, Palaversa je već skupio dosta prvoligaških minuta... Nejašmić je dobro krenuo, iskoristio minutažu koju je dobio u susretu sa najslabijom ekipom lige, a zimske pripreme prva su sljedeća stepenica. Već je prošle zime bio s Kopićem u Turskoj, a sada će sigurno dobiti novu šansu. Kako vrijeme bude prolazilo, očekivanja će biti sve veća i veća. Za sada je još uvijek Nejašmić u onoj ugodnoj poziciji gdje se svaki dobri potez pohvali, a svaka greška ide na “kredit mladosti”. Ali, godine idu.....

Linker
03. svibanj 2024 09:06