Ronald Gorsic / CROPIX / CROPIX
NOVI TRANSFER

IMPRESIVAN POSAO DINAMA Hercegovačko čudo od djeteta: Nikada nije odigrao ni minutu za Modre, a prodali ga za lijepu svotu

Piše: Damir DobrinićObjavljeno: 12. veljača 2017. 22:28

Mirko Marić, 21-godišnji napadač kojem je izbornik Ante Čačić dao premijerne minute u A-reprezentaciji Hrvatske na siječanjskom China Cupu, karijeru nastavlja u mađarskom Videotonu.

Klub iz Szekesfehervara na čelu je prvenstva, ali vodi mrtvu utrku s Honvedom i Vasasom, koji imaju isti broj bodova, a ni Ferencvaros nije daleko. Prvi strijelac momčadi s osam golova Robert Feczesin otišao je u korejski Jeonnam Dragons i norveški trener Henning Berg, bivši igrač Manchester Uniteda, u Mariću je vidio idealnu zamjenu.

Marić je iz Gruda, a Dinamo je hercegovačko čudo od djeteta doveo u lipnju 2014, kad je potpisan sedmogodišnji ugovor. No Marić nikada nije zaigrao za Modre, od svog dolaska u Maksimir do kraja zagrebačke epizode vrijeme je proveo na posudbi u Lokomotivi. Ukupno je za klub s Kajzerice u svim natjecanjima odigrao 94 utakmice i zabio 28 golova, a sa šest pogodaka podijelio je prošlog ljeta titulu najboljeg strijelca kvalifikacija za Europsku ligu.

Filip Mihaljević, još jedan dinamovac, glavni je kandidat za preuzimanje Marićeve devetke, vidjet ćemo kako će zamijeniti 188 centimetara visokog napadača. Priliku u Dinamu nije dobio, ali je Dinamo njegovom prodajom solidno zaradio. A mogao bi zaraditi odlično. Videoton plaća odštetu od 450.000 eura, a Dinamu će pripasti i 20% od sljedećeg Marićeva transfera.

Uhvati li u Mađarskoj pucačku formu, Marić bi još više mogao napuniti maksimirsku blagajnu. Debitirati bi mogao već sljedećeg vikenda, u subotu Videoton počinje proljetni dio sezone domaćim dvobojem s Ujpestom.

Linker
04. svibanj 2024 10:45