Foto: Goran Mehkek / CROPIX
U IZLOGU

INFORMACIJA IZ POUZDANIH IZVORA - DINAMOVAC NA METI VELIKANA! Talentirani Modri prvi je 'pick' trenera, igračev menadžer nije demantirao priču

Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 12. travanj 2019. 10:03

Bešiktaš je zainteresiran za kupnju Lovre Majera (21), informacija je iz pouzdanih turskih izvora! Nakon te vijesti odmah smo nazvali Andija Baru, menadžera talentiranog mladog igrača Dinama.

- Nemam komentara, vidjet ćemo...

Dakle, Bara nije niti potvrdio, niti demantirao priču, ali kad menadžer kaže da nema komentara, stvari su podosta jasne, zar ne? Naravno, bili smo pomalo skeptični kad se radi o toj informaciji jer znano je da Bešiktaš, ali i mnogi drugi turski klubovi, imaju problema s financijama. Konačno, baš u tom Bešiktašu kasne plaće.

Pa kako će onda Turci biti zainteresirani za mladog igrača Dinama, kojeg u Maksimiru vjerojatno ne bi pustili ispod 10 milijuna eura? Pa jednostavno, turska vlada želi pokriti dugove klubovima putem kredita, odrediti im budžete koje mogu trošiti kako opet ne bi upali u dugove. Novac koji će se po tim pričama ubrizgati u blagajnu Bešiktaša bit će dovoljan za dobre investicije kad se radi o igračkom kadru. Poznati turski klub ima velike planove za iduću sezonu, želi uzeti naslov prvaka, plasirati se u Ligu prvaka, ali isto tako želi investirati u klasne mlade igrače, što Majer svakako jest. Po našim saznanjima, Senol Günes, trener Bešiktaša, baš želi dovesti Lovru, čak mu je prvi ‘pick’ kad se radi o mladim igračima.

Zagreb, 100219.
Stadion u Maksimiru. 
Prijateljska utakmica GNK Dinamo - NK Sesvete.
Na fotografiji: Lovro Majer (10).
Foto: Bruno Konjevic / CROPIX
Bruno Konjevic / CROPIX / CROPIX

Tragom te priče nazvali smo Marjana Mrmića, trenera vratara u Bešiktašu i naravno Vatrenima.

- Prije izbora u Turskoj bilo je riječi oko toga da bi vlada dala kredite klubovima. Valjda će se to dogoditi. Dosta klubova kasni s plaćama, jer imaju financijskih problema. Vidjet ćemo uskoro hoće li se to dogoditi, ali da, to je definitivno tema o kojoj se govori - kaže nam Mrmić.

Pitali smo ga, naravno, je li on čuo priču oko toga da njegov klub želi dovesti Lovru Majera?

- Znate kako je ovdje u Turskoj... Zaista se jako mnogo razgovara i špekulira prije prijelaznih rokova, pojavljuju se u medijma razna imena. Naravno, nikad se ne zna, ponekad se te špekulacije pretvore u istinite priče, ponekad ne. Ja ne mogu imati informaciju da je Bešiktaš zainteresiran za Majera, ali vam mogu nešto potvrditi. Klub se želi okrenuti mladim igračima. Momčad se treba pomladiti, imamo pet-šest igrača koji su već na zalasku karijere, pa bi Bešiktaš želio dovesti mlade igrače. Normalno, kvalitetne mlade igrače. Jasno, sve zavisi od financija - zaključio je Marjan Mrmić.

Ima još vremena do početka prijelaznog roka, vidjet ćemo kako će se stvari dalje odvijati...

Linker
02. svibanj 2024 20:43