Profimedia, Zuma Press - News
VELIKI POVRATAK

INFORMACIJA O POVRATKU HRVATSKOG NOGOMETAŠA IZAZVALA VELIKU POZORNOST Dalić bi igrača sličnog Modriću mogao imati na radaru već za EURO kvalifikacije

Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 24. studeni 2018. 14:16

Informacija da je Filip Krovinović odigrao prvih 45 minuta nakon deset mjeseci pauze zbog ozljede izazvala je golemu pozornost u hrvatskim nogometnim krugovima. Veznjak kojeg je još prije godinu dana trener Benfice Rui Vitoria nazivao “svojim Modrićem”, opet je u akciji nakon gadne ozljede križnog ligamenta desnog koljena, što je dalo novu nadu navijačima tog lisabonskog kluba da se mogu upustiti u borbu za naslov prvaka, iako su ovog trenutka četvrti na tablici portugalskog prvenstva. No, Porto im bježi za samo četiri boda nakon deset kola…

Krovinović, koji ima 23 godine, po načinu igre najbliži je Luki Modriću od svih hrvatskih profesionalnih nogometaša. Premda nam je jasno da nakon Luke ne možemo odmah očekivati nekog novog jednakog Luku, ako se Krovinović samo vrati na razinu na kakvoj je bio do 21. siječnja kad mu se dogodila teška ozljeda, a kamoli da napravi korak naprijed koji se tada očekivao, neće biti brige za vezni red naše nacionalne vrste još godinama.

December 1, 2017 - Porto, Porto, Portugal - Benfica's Croatian midfielder Filip Krovinovic in action during the Premier League 2016/17 match between FC Porto and SL Benfica, at Dragao Stadium in Porto on December 1, 2017., Image: 356681609, License: Rights-managed, Restrictions: * France Rights OUT *, Model Release: no, Credit line: Profimedia, Zuma Press - News
Profimedia, Zuma Press - News

Doziranje nastupa

No, kao i nakon svake tako teške ozljede, stoji taj ‘ako’. Sad će glava odigrati ključnu ulogu, koliko je sposoban zaboraviti sve strahove i opet zaigrati jednako opušteno i ‘u kost’, kao da mu se nikad ništa loše nije zbilo. Činjenica da se Krovinović nije ozljedio zbog starta protivnika, nego je noga propala sama od sebe, argument je više da se nama razloga bojati duela.

U četvrtak navečer, u utakmici Portugalskog kupa Benfica je svladala Aroucu 2:1. Krovinović je odigrao prvih 45 minuta, tako je bilo unaprijed dogovoreno. Odlično se osjećao, mogao je i duže, ali trener je strpljiv, pedantan. Već u susretu ranije na gostovanju kod Tondele u prvenstvu postojao je plan da uđe u posljednjih 20 minuta, bude li rezultat povoljan. Vodili su 3:1, ali kako je zbog jake kiše vode na travnjaku bilo “do koljena“, obratio mu se: “Neću te sada stavljati, nema smisla po ovakvim uvjetima“.

Rui Vitoria nije krio sreću što ponovno ima Krovinovića, dirigenta, igrača koji daje ton, razigrava momčad, a zna i zabiti kada se prišulja iz drugog plana. Po njegovom konceptu, u sljedećih nekoliko utakmica dozirano će ga uvoditi, na 20 minuta, pola sata, sat vremena… da bi mjeseci u kojima se očekuje njegov uzlet u TOP formu trebali biti siječanj i veljača. Točno godinu dana nakon ozljede. Bude li tako, već za kvalifikacije za Euro izbornik bi ga mogao imati na radaru…

Kada je uoči utakmice koja je završila pobjedom Benfice 2:1 golom u 90. minuti, spiker priopćio njegovo ime, dobio je najveći pljesak navijača. - To je bio poseban povratak za mene. Nakon toliko vremena istrčao sam na travnjak Da Luza, to je nešto jedinstveno. Navijači su mi dali podršku. Bilo mi je veliko zadovoljstvo. Izborili smo i vrlo važnu pobjedu - kometirao je sam Krovinović.

Zagreb, 240517.
Ulica Brune Busica
Intervju Filip Krovinovic
Foto: Ranko Suvar / CROPIX
Foto: Ranko Suvar / CROPIX / CROPIX

Dugo se već osjećao spremnim za nastup, prije dva mjeseca to je govorio ljudima koji ga okružuju, ali nije igrao ni za mladu momčad, baš ništa, do ovog četvrtak. Na tome su inzistirali klupski liječnici. Mudro.

Sljedeća utakmica je u utorak s Bayernom u Münchenu. Nije isključeno da i u Ligi prvaka dobije poneku minutu. U domaćem prvenstvu nemaju derbije sve do 3. veljače i susreta sa Sportingom. Gotovo idealan raspored da se kroz barem malo lakše susrete podiže u formi. Lani su Krovinovića salijetali predstavnici velikih klubova, sada svi s nestrpljenjem čekaju kako će djelovati.

lz Zagreba do Benfice

Radi se o igraču koji je u Portugalu od kolovoza 2015. godine kad je iz Zagreba otišao u Rio Ave za 800.000 eura, da bi ga dvije godine kasnije Benfica kupila za 3,5 milijuna eura. Trenutačno mu je vrijednost na transfermarktu procijenjena na 7 milijuna eura.

Linker
28. travanj 2024 17:30