Inter zabio pet komada Genoi, Juventus i Fiorentina remizirali!

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 17. listopad 2009. 22:17

U derbiju osmog kola Serije A nogometaši Intera na Luigi Ferrarisstadionu u Genovi deklasirali su domaću Genou slavivši 5-0 pobjedu. Petoplasiranu su momčad lige Milanezi totalno nadigrali. Gotovo se sasigurnošću može ustvrditi da su prvaci pokazali najbolju partiju otkadih vodi portugalski trener Jose Mourinho.

U svakom slučaju su bilinajefikasniji otkad je brbljavi ali genijalni taktičar na klupi kluba:5-0 pobjedu nisu ostvarili u ovoj niti u prošloj sezoni.Dva su puta bili na 4-0. Ove sezone protiv gradskog rivala Milana iprošle u Rimu protiv Rome. Sve su najefikasnije utakmice za Mourinhaodigrali u gostima.

EstebanCambiasso doveo je goste u vodstvo već u šestoj minuti, da bi u31. Mario Balotelli povisio na 2-0. Trenutak utakmice dogodio se krajemprvog poluvremena, kada je srpski reprezentativac u dresu gostiju DejanStankovićzabio gol sa središta igrališta. Golman Genoe Amelia izašao je s gola iispucao loptu nadesno, ciljajući vlastitog suigrača. Stanković je toosujetio, krenuo na loptu te majstorski, unutarnjim dijelom kopačke,poluvisoku loptus presijecanjem istodobno usmjerio prema Amelijinu golu. Ona se,najprije zrakom, a potom i tlom, dovoljno brzo da se Amelia ne stignevratiti, otkotrljala u mrežu. Na sjajnom je potezu svom igraču čestitaoi trener. Do kraja su još za goste zabili Vieira i Maicon. Đenovljanima je ovo prvi domaći poraz od 19. travnja ove godine. U njihovu kadru nije bilo Ivana Jurića.

U prvoj utakmici 8. kola nogometašiJuventusa i Fiorentine podijelili su bodove odigravši 1-1 u Torinu. “Stara dama” i dalje se muči s izvedbom i rezultatima, pa je u subotuodigrala i petu uzastopnu utakmicu u kojoj nije uspjela doći do triboda.

Ono što, pak, može ohrabriti navijače toga kluba je podatak da jenapokon proradio Amauri, strijelac izjednačujućeg pogotka na ovojutakmici. Prvenstvenim prvijencem sezone okončao je 29-godišnjakgolgeterski post u Seriji A koji je trajao od 24. kola prošle sezone,odnosno 15. veljače, kada je pogodio za 2-0 protiv Sampdorije.

Sve najvažnije u Torinu dogodilo se u uvodnih dvadesetak minuta. Upetoj je na asistenciju crnogorskog reprezentativca Stevana JovetićaČileanac Juan Vargas doveo “viole” u vodstvo, da bi u 19. Iaquintinuasistenciju oplodio Amauri.

Dodajmo da je jubilarnu 200. utakmicu na klupi Fiorentine u subotuodradio Cesare Prandelli, trener kluba iz Firence od 2005. godine.

Serie A, 8. kolo:

Juventus - Fiorentina 1-1 (Amauri 19 / Vargas 5)

Genoa - Inter 0-5 (Cambiasso 6, Balotelli 31, Stanković 45+4, Vieira 66, Maicon 71)

Redoslijed: 1. Inter 19, 2. Sampdoria 16 (-1), 3. Juventus 15, 4. Fiorentina 15, 5. Genoa 13...



Linker
05. svibanj 2024 09:33