FOTO: Dražen Antolić/SN
STIGAO I DRAŽEN LADIĆ

IPAK NISU SVI OTIŠLI! ŠEST VATRENIH ZVIJEZDA SE VRATILO KUĆI, A JEDNA OD NAJVEĆIH ODLUČILA SUPROTNO Evo tko je ostao svojom voljom za primjer svima

Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 25. ožujak 2018. 15:47

Reprezentacija je od subote u Dallasu, u hotelu Alphonse u centru grada, gdje 27. ožujka (što je po našem vremenu 28. ožujka u četiri ujutro uz prijenos na HTV-u) igra s Meksikom. Sukladno najavi, izbornik Zlatko Dalić oslobodio je šestoricu igrača, u avionu za Dallas nisu bili Danijel Subašić (Monaco), Luka Modrić (Real), Mario Mandžukić (Juventus), Ivan Perišić i Marcelo Brozović (Inter) te Nikola Kalinić (Milan). Oni su se zaputili u Europu.

Dalić je to napravio na zahtjev njihovih klubova, od kojih neke čekaju europske utakmice, a druge domaće obveze, no zna se odranije da pojedini klubovi poput Intera žele izvući maksimum za sebe, da su mu igrači što manje u reprezentaciji, a nije tako kooperativan kad treba pustiti dečke u mlađe selekcije, ako to nije obvezan. Međutim, i izbornik i HNS drže do dobrih odnosa s klubovima.

Ukupno bez osmorice

U HNS-u kažu da su kod oslobađanja igrača vodili računa i o njihovu zdravstvenim stanju. No, nema brige, nitko nije ozlijeđen da bi morao pauzirati.

U odnosu na najavu jedina je promjena što je Ivan Rakitić ostao u reprezentaciji, premda Barcelonu također čeka Liga prvaka, a upravo je on igrač koji je stalno na terenu i ima najveću minutažu od svih. Rakitić je ostao u reprezentaciji, baš je to htio, i tako može dati doprinos u utakmici s Meksikom.

Na taj način sada je pružio primjer kako se odnosi prema nacionalnoj vrsti, ako već igra Vatrenih u subotu ujutro po našem vremenu nije bila na tom tragu. Jer ako je itko, po težini sezone trebao biti među prvima na listu za poštedu, to je Rakitić.

Budući da od prije nema ozlijeđenih Lovrena i Mitrovića, Vatreni će na Meksiko bez osmorice. Ipak, Dalić i dalje ima 19 igrača, više nego što ih može nastupiti.To su golmani Lovre Kalinić i Livaković, braniči Vrsaljko, Jedvaj, Ćorluka, Vida, Strinić, Nižić i Pivarić, veznjaci Rakitić, Badelj, Kovačić, Pašalić, Rog i Bradarić te napadači Kramarić, Pjaca, Čop i Rebić.

Po prvi put na treningu i Dražen Ladić

Po prvi je puta s reprezentacijom na treningu bio i član stručnog stožera Dražen Ladić, proslavljeni vratar zagrebačkog Dinama i "vatrenih", s kojima je na SP u Francuskoj 1998. osvojio broncu. Ladić se reprezentaciji priključio nakon što je pratio utakmicu Islanda i Meksika, s obzirom da će Islanđani biti posljednji suparnik "vatrenima" u grupnoj fazi Svjetskog prvenstva u Rusiji, objavljeno je na internetskom portalu HNS-a. Island je u Santa Clari (kod San Francisca) izgubio od Meksika sa 0-3, a strijelci za Meksiko bili su Marco Fabián (37) i Miguel Layún (64, 90).

Preostalih 19 igrača je u subotu pod vodstvom izbornika Dalića treniralo na terenima Sveučilišta Southern Methodist. Hrvatska će i u nedjelju trenirati na terenima Sveučilišta Southern Methodist, a u ponedjeljak, dan prije utakmice, odradit će službeni trening na stadionu AT&T u Arlingtonu (30 km od Dallasa).

Hrvatska će s Meksikom igrati u utorak, 27. ožujka, na stadionu AT&T u 21 sat po lokalnom vremenu (srijeda 4.00 sata po hrvatskom vremenu).

Linker
02. svibanj 2024 11:58