ODLAZAK U SERIE A

Ispadaju iz lige, ali igrače transferiraju u Serie A: Interovac Šarić u Parmi!

Piše: Branko StipkovićObjavljeno: 24. travanj 2013. 14:07

Još jedan standardni prvotimac Žutih iz Predgrađa, kapetan Tomislav Šarić, ovog ljeta prelazi u Seriu A! Nakon što je ove zime Frano Mlinar potpisao pristupnicu za Udinese, jučer je finaliziran još jedan transfer iz Zaprešića u Italiju. Naime, ponajbolji član Intera, čovjek s kapetanskom trakom Tomislav Šarić (22) od ljeta će igrati za Parmu!

Zna se da Inter proživljava teške trenutke, da je prikovan na posljednje mjesto prvoligaške ljestvice pa pretpostavljamo da treneru Rajku Magiću nije nimalo drago što se uoči važnoga gostovanja u Zadru ključni igrač, a Šarić to svakako jest, otputio u susjednu državu da bi finalizirao kontrakt s klubom u kojem je duboki trag ostavio slavni brončani Mario Stanić.

Navodno je tako moralo biti, navodno se nije smjelo čekati duže, recimo do svršetka Prve HNL. No, dobro, neće to interovce ni uništiti ni spasiti. Loše je što zbog činjenice da je Šariću istekao ugovor dosadašnji klub nema pravo ni na kakvu odštetu. Evidentno je da ga se moralo tržiti ranije, pogotovo se to očituje u sadašnjoj, tako bremenitoj natjecateljskoj situaciji kad, eto, ni on nije pomogao da momčad bude uspješnija, dalje od zone ispadanja.

Mlinar i Šarić zorno dokazuju da zaprešićki kadar nije nimalo loš, dapače, i da je vrlo čudno što je tako potonuo u prvoligaškoj konkurenciji.

Linker
28. travanj 2024 10:08