Gabriele Maltinti/Getty Images
POGLED S APENINA

ISPOVIJEST DINAMOVCA IZ SUSJEDSTVA PARALIZIRANOG KORONAVIRUSOM Zagrepčanin završio u karanteni: 'Ne mogu do granice s Hrvatskom, sad sam tu zarobljen'

Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 11. ožujak 2020. 08:58

Adrian Šemper (22), Dinamov vratar na posudbi u Chievu, članu Serie B, u ponedjeljak je još jednom sjajno branio za svoj klub u pobjedi protiv Cosenze (2:0), a jučer je nakon sastanka u klubu otišao u - karantenu!

- Nogomet je ovdje u Italiji zaustavljen do 3. travnja. Situacija s koronavirusom dosta se pogoršala. Eto, mi u Chievu, to nam je kazano na sastanku, nećemo imati treninge neko vrijeme, doma će nam e-mailom poslati plan što da radimo. Dakle, kod kuće ćemo trenirati. Sve je stopirano....

Znači, morat ćete sve ovo vrijeme biti kod kuće?

- Da, kazali su nam da svo vrijeme moramo biti kod kuće. Naravno, jasno jest da moramo otići po neke namirnice, ali rečeno nam je da ne izlazimo previše i da se maksimalno pazimo.

A kako je u vašem gradu Veroni?

- U Veroni ima pedesetak zaraženih, ono što ja vidim, ne osjeća se takva panika kao u nekim drugim dijelovima Italije, ali liječnici su nam napomenuli da se moramo jako paziti. No, kad vidim da je cijela Italija u tzv. crvenoj zoni, da su svi gradovi zatvoreni, onda je jasno da sve to nije više “igra”, da je priča postala jako ozbiljna.

Pričao nam je Adrian kako je u početku, pri pojavi koronavirusa mislio da će to proći, da će biti zaustavljen...

- Međutim, moja razmišljanja se, nažalost, nisu ostvarila, nekako mi se sad čini da je sve izvan kontrole. Naravno da vjerujem kako će se sve smiriti u neko buduće vrijeme, ali do 3. travnja sigurno ćemo biti zatvoreni, u karanteni. Ništa to nije strašno, snalazit ću se doma, glavno je da ne idem u kontakt s ljudima.

Pitali smo ga kako će se opskrbiti za sve ove dan koje mora provesti u karanteni?

- Evo, sad baš kad završim ovaj razgovor s vama idem doma, pa ću stati i kupiti veće zalihe. Da imam zaliha za desetak dana, dva tjedna... Imam sreću, trgovina je blizu moje kuće, praktički minutu-dvije. To je mala trgovina, pa nema puno ljudi... Možda odem i u neku veću trgovinu, možda sutra u neko ranije vrijeme, kad neće biti puno ljudi. Naravno, maksimalno ću se paziti.

Je li uplašen za zdravlje?

- Poduzet ću sve što su mi savjetovali liječnici, ali nije me strah. Da, oprezan sam, ali nije da se bojim koronavirusa. Ne plašim se previše...

Adrian Šemper prvi je vratar U-21 vrste koju vodi Igor Bišćan i pred kojom su dvije kvalifikacijske utakmice za Euro protiv Škotske 27. ožujka u Edinburghu, te s Litvom 31. ožujka u Puli. Jasno, s obzirom na to da će biti u karanteni, neće moći doći na okupljanje mlade vrste. Naravno, pitanje jest sada hoće li se i te utakmice uopće igrati...

- Naravno, tko bi me pustio u Hrvatsku... Uostalom, moram biti u karanteni, ne mogu doći niti na “prijevaru”. Ne vidim način da se priključim reprezentaciji, ali s obzirom na sve ne bi ni bilo pametno, treba poštovati sve što kažu liječnici. Inače, ovdje je sve jako rigorozno i strogo kad se radi o kretanju ljudi, evo sad smo dobili neku dokumentaciju koju moramo imati u automobilima ako nas zaustavi policija. Ne mogu do granice s Hrvatskom, sad sam tu zarobljen!

Taj koronavirus osim mnogih na Globusu, zaustavio je i Šempera u nogometnom smislu. Bio je u velikom naletu. U posljednjih devet utakmica primio je pet pogodaka, a četiri puta ostao je prazne mreže. U 25 utakmica primio je 24 pogotka, statistički je treći vratar Serie B, ispred njega su samo čuvari mreža Beneventa i Frosinonea.

- Zaista se sjajno osjećam i izvrsno mi ide. Uhvatio sam formu, tako da mi ova stanka neće dobro doći. Ali što je tu je, što sad mogu.

Kad smo već razgovarali, ima i novih vijesti na temu Šemperova nastavka karijere.

- Sportski direktor me obavijestio da će Chievo otkupiti moj ugovor od Dinama. Chievo ima pravo prvokupa.

Inače, Šemper ima klauzulu po kojoj ga Chievo može otkupiti ugovor ako u Dinamovu blagajnu uplati 1,5 milijuna eura, a to će se dogoditi početkom ljetnog prijelaznog roka.

- To je i moja želja.

Linker
19. travanj 2024 22:31