CROPIX
RAZOČARANJE U TABORU HAJDUKA

ISTA PRIČA DOGAĐA SE HAJDUKU VEĆ GODINAMA, IGRAČI UTUČENI 'Utakmica kao da je prošla pored nas, a da toga nismo ni svjesni'

Piše: Slaven AlfirevićObjavljeno: 30. listopad 2017. 00:16

Ozračje među hajducima je – neveselo, da ne kažemo turobno, osjećaj je kao da su izgubili utakmicu, a ne odigrali ipak neodlučeno na tvrdom gostovanju, nisu Slavenu dali šansu, imali su oko 70 posto posjeda lopte. I sve je to malo. Hajduk kao da je poražen, piše Slobodna Dalmacija.

Očekivali su puno više, to se vidi na svakom koraku ispred koprivničkih svlačionica. Po nama najbolji igrač Hajduka je bio Josip Radošević, njegov zadatak obavljen je besprijekorno, međutim u konačnici nisu sva tri boda upisana:

- Ne mogu biti zadovoljan kad nismo pobijedili i nismo poskočili na drugu poziciju a to smo silno željeli. Oni su igrali bunker, to je jasno. Ali, to je njihovo pravo, ne smijemo se na to žaliti. Naš je problem što nismo igrali s više širine, da ih razvlačimo u obrani. Mi smo sve nešto pokušavali i trudili se, ali pravih šansi nismo imali, nismo ih stvarali.

Izgledate svi zajedno kao da je Hajduk izgubio? Ipak je to bod, bod po bod...

- Pa da, razočarani smo. Malo je bod. Morali smo naći rješenje za obranu Belupa. Oni su držali blok, a mi ga nismo probili. Blokirali su nas do kraja - kazao je Radošević.

Ante Erceg sije strah u protivničkoj obrani, ali učinka pravog povaj put nije bilo. Erceg je, kao dužnik za učinak u napadu kazao:

- Utakmica kao da je prošla kraj nas, a da toga nismo ni svjesni. Imali smo inicijativu, ali imali smo loptu u nogama, falio nam je samo završni pas, za postići pogodak. Kao da je utakmica prošla kraj nas, tako se osjećam. Bez šansi, bez pogotka. Možemo žaliti za propuštena dva boda – bio je zdvojan.

Zrno dobroga donio je Ardijan Ismajli,pokazao se kao stoper na kojega semoće momčad osloniti kad nema kapetana Zorana Nižića:

- Primam čestitke, znači da nije bilo loše. Zadovoljan sam, svojom igrom, mislim da nismo ništa pogriješilimi u obrani i da je bilo dobro. Šteta je što nismo slavili pobjedu i uzeli sva tri boda. Bili smo bolji i imali stalnu inicijativu. Donmaćin se baš branio, samo se branio, ali je i na povremene njihove udare trebalo biti na oprezu i svu opasnost otkloniti. Očekivali smo pobjedu - kazao nam je Ismajli.

Dinko Trebotić, bivši hajdukovac u dresu Slavena:

- Mi smo zadovoljni s bodom, nakon svega što nam se desilo ovaj tjedan uz smjenu trenera ovo je dobar bod za nas. Igrali smo specifičnu utakmicu u kojoj smo ih samo čekali. Tako smo se opredijelili, da osujetimo napade Hajduka. Više smo se branili i čekali naše kontre i polukontre. Prema naprijed nam je falilo ideje.

A to kažu i u Hajduku?

- Nama je bod dobar. Danas su za nas igrali neki igrači koji inače ne igraju (Bogojević, Tatar, Kendeš op. a.), pa je i to razlog zadovoljstva. Onemogućili smo Hajduk.

S istim učinkom, 0:0, oprečni, dijametralno različiti dojmovi.

Standings provided by Sofascore LiveScore

Linker
02. svibanj 2024 06:58