Mike Hewitt/Getty Images
VELIKI INTERVJU

IVAN RAKITIĆ NAJAVIO VELIKI OKRŠAJ PROTIV MANCHESTER UNITEDA U LIGI PRVAKA, ALI I PROGOVORIO O SVOJOJ BUDUĆNOSTI 'Želio sam zaigrati na Old Traffordu'

Hrvatski reprezentativac i veznjak Barcelone Ivan Rakitić dao je veliki intervju britanskom časopisu GQ.
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 04. travanj 2019. 17:12

'Raketa' je najavio okršaj s Manchester Unitedom u četvrtfinalu Lige prvaka, komentirao ambijent na Camp Nou i govorio o tome što očekuje od ostatka svoje nogometne karijere.

- Jako sam želio zaigrati tada na Old Traffordu, na oproštajnoj utakmici Rija Ferdinanda, rekao je Rakitić koji je 2013. godine tu prijateljsku utakmicu između Uniteda i Seville gledao s klupe. Njegov trener smatrao je da mu je potreban odmor.

Tako nešto, međutim, sigurno neće biti slučaj u četvrtfinalu Lige prvaka kada će Rakitić prvi puta u svojoj karijeri istrčati na travnjak Old Trafforda.

- Vidjeli smo da su dobri i znamo da su engleski klubovi u ovom trenutku moćni. Morate poštovati United zbog preokreta protiv PSG-a. Poštujem i Britance zbog strasti koju imaju prema nogometu i zbog uvijek punih stadiona, kaža Rakitić.

VILLAREAL, SPAIN - APRIL 02: Lionel Messi of Barcelona and Ivan Rakitic of Barcelona celebrate after the fourth goal of his team scored by Luis Suarez (not in frame)  during the La Liga match between Villarreal CF and FC Barcelona at Estadio de la Ceramica on April 02, 2019 in Villareal, Spain. (Photo by Manuel Queimadelos Alonso/Getty Images)
Manuel Queimadelos Alonso/Getty Images

O boravku na Camp Nou Rakitić za reći ima samo dobre stvari:

- Četiri i pol godine u Barceloni bile su jako dobre. Član sam najveće momčadi na svijetu. Imamo sreće da s nama igra i najbolji igrač svijeta. Pokušao sam ostati isti tip, jednako pristupam i zaštitaru i Messiju kada dođem na stadion.

Rakitić priznaje da mu je bilo drago čuti nedavne pohvale Josea Mourinha na njegov račun.

- To je bilo sjajno čuti. On je jedan od najboljih trenera na svijetu i time sam dobio na samopouzdanju i motivaciji. Volio bih da se ubrzo ponovno vrati nogometu, otvoren je Rakitić.

Također, hrvatski reprezentativac otvoreno je govorio i o budućim planovima.

- Imam još puno toga za odigrati, rekao je Rakitić, da bi zatim primjedbu novinara da je Ryan Giggs nogomet igrao do 40. godine, odgovorio:

- Nadam se onda da ću ja moći igrati do 41., trenutno se osjećam savršeno.

Linker
07. svibanj 2024 00:57