TENIS WTA

IVANOVIĆ - WICKMAYER Iako u lošoj formi, Srpkinja u Linzu nikada nije ispala prije četvrtfinala

Iako nije u dobroj formi, Ivanović u Linzu pamti odlične rezultate. Nikada nije ispala prije četvrtfinala i upravo je zbog toga jedna od glavnih favoritkinja. S druge strane i Wickmayer ima naslov iz 2009., ali njena trenutna igra nije ni za Top 100
Piše: dvoznak.comObjavljeno: 08. listopad 2013. 13:59

Ani Ivanović ovogodišnja azijska turneja sigurno neće ostati u najboljem sjećanju. U Tokiju je poražena u osmini finala od Kerber što i nije tako tragično, ali ispadanje od Hercog u drugom kolu Pekinga jest.

Hercog je odigrala izvanredan meč u kojem nije ponudila nijednu break lopticu. S druge je strane Srpkinja imala loš dan na forehandu i servisu što je Slovenka koristila. Nije Ivanović bila dovoljno agresivna i to joj se osvetilo.

Kako je ona bila u podređenom položaju u izmjenama, nije uspjela natjerati Hercog na dosta kretanja. Tako je još jednom izgledala izgubljeno i nesigurno na terenu. Ipak, sada slijedi nešto drugačija priča budući da u Linzu bilježi odlične rezultate:

- Bilo bi zaista lijepo kada bih postala prva tenisačica koja je Linz osvojila tri puta. Linz je zaista poseban turnir.

S druge strane Wickmayer bilježi jednu od najgorih sezona u karijeri. Pala je na 66. mjesto WTA ljestvice i njenim lošim igrama se ne nazire kraj. Izgubila je sedam od posljednjih 10 mečeva, ali i te tri pobjede nisu previše vrijedne jer su ostvarene protiv mnogo lošijih tenisačica.

Upravo je zbog loše forme Wickmayer i propustila azijski dio sezone. Naime, poraz protiv Riske u New Havenu dosta ju je pogodio pa se nije htjela ni rukovati sa sucem. Poslije toga ju je i Kirilenko lakoćom pobijedila što joj je dodatno razorilo samopouzdanje.

- Nemam što reći. Ona je odigrala gotovo idealan meč dok sam ja još jednom bila loša. Da, razočarana sam i ne znam što pogrešno radim. Da znam rješenje popravila bih to. Ne mogu reći da nisam spremna. Treniram svaki dan po tri sata. Izgubila sam samopouzdanje i ne trčim dovoljno za lopticama - izjavila je vidno razočarana Wickmayer.

Iako možda i dalje trenira isto kao i prije, Wickmayer to ne prikazuje na terenu. Brojke iza servisa su joj slabije, lošije se kreće i previše griješi. Njoj je samopouzdanje iznimno bitan faktor u igri te joj je upravo vlastita psiha najveći problem za izlazak iz krize.

Osim što ima 0-13 protiv Belgijanki, Ivanović je izgubila i jedini međusobni meč protiv Wickmayer. Ipak, ona se ne zamara toliko rezultatima i uz to ima mnogo više samopouzdanja od Wickmayer. Podloga je brza i trebala bi uspjeti iskoristiti slabije kretanje Wickmayer.

Linker
02. svibanj 2024 06:17