Cropix
STRUČNA ANALIZA

Ivković najavio veliki derbi: Ako ne možeš spojiti dvije utakmice u tri dana, onda odi na balet!

Za razliku od prijašnjih derbija, Dinamu će biti puno teže ove subote nositi se s Hajdukom. Sasvim je izvjesno da će gost doći 'napaljen' u Maksimir i pokušati napraviti korak više u odnosu na posljednje dvije utakmice kada 'modri' nisu uzeli puni bodovni plijen.
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 04. prosinac 2015. 19:49

Ne mogu se oteti dojmu da Dinamu silno nedostaje Arijan Ademi. Izgubiti takvog igrača, praktički preko noći, udarac je s kojim se nitko ne bih mogao nositi. Očekujem da će ga zamijeniti Machado ili Antolić koji imaju tu razinu kvalitete. Ispred njih će vjerojatno biti Marko Rog, dok se ostalo, manje više, zna...

Jasno da je prednost na strani Dinama, ali prije svega zbog individualne kvalitete. U postocima, dao bih im pet posto s naglaskom kako u derbijima to ne znači baš ništa. U takvim utakmicama momčadi koje nisu u formi mogu doći do izražaja te iskoristiti kao faktor preokreta.

Izvjesno je kako će Hajduk biti orijentiran na obranu. Naglasak će biti na zatvaranje prilaza svom golu i vrebanje prilike kroz kontre i polukontre. Zadnja linija Dinama će biti na iskušenjima, a znamo kako domaći šepaju u defenzivi.

Ohandza? Teško ga je nadoknaditi jer je kvalitetan igrač, ali s obzirom da je često izvan pogona zbog ozljeda, u Hajduku su se već navikli na igru bez njega i neće ga biti problem nadomjestiti.

Pratio sam ovih dana situaciju oko odgode kup-utakmice s Interom, i činjenicu da je Dinamo imao sedam dana odmora pred derbi ne vidim kao posebnu prednost. Dapače, ako si naviknut na igranje u ritmu 'srijeda-subota' onda ti taj odmor vrlo lako može izazvati kontraefekt.

A i te reakcije iz Hajduka su klasična 'pila naopako'. Svaki igrač će vam reći da mu je bolje igrati nego trenirati, a ako ti ne možeš spojiti dvije dobre utakmice u tri dana onda nisi za nogomet već za balet. Uz dužno poštovanje ljudima koji se bave baletom.

Linker
05. svibanj 2024 01:38