DOBRO IH POZNAJE

IZ PRVE RUKE Eduardo da Silva uoči SP-a: 'Brazilci nas respektiraju više nego ostale'

Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 10. siječanj 2014. 15:42

Eduardo da Silva vratio se u Donjeck. Pitanje je hoće li Eduardo pripreme i završiti sa Šahtarom ili će u međuvremenu promijeniti sredinu?

- Puno se toga priča, a priča će sigurno biti još. Svi znaju da mi na ljeto istječe ugovor, da bi me mogli dovesti za manji novac. Međutim, što će biti, to se još ne zna - rekao je Eduardo, kojega su engleski mediji zadnjih dana spominjali kao mogućeg povratnika u Arsenal, nakon ozljede Thea Walcotta.

- Ne znam ništa o tome, osim onoga što sam pročitao u medijima. Naravno, tko ne bi volio ići u Arsenal, ali, kažem, ja s time nemam ništa. Poznato je da sam se s klubom rastao vrlo prijateljski i nakon odlaska razgovarao sam nekoliko puta s Wengerom, imam u Arsenalu i Londonu puno prijatelja. Međutim, to ne znači da ću se vratiti u Arsenal.

Kakvi su dojmovi iz Brazila, kako rodni Rio izgleda pet mjeseci prije SP-a?

- Rio je spreman, sa stadionom nema problema, u tijeku je još završno glancanje. Proširuju ceste i prometnice, da se malo smanje gužve u vrijeme turnira. Inače, ne mogu reći da još vlada neka euforija, ne osjeća se još atmosfera SP-a, ipak je još ima vremena.

Okupirali su i njega brazilski novinari...

- Dobio sam “milijun” zahtjeva za intervjue, no sve sam ih odbio, ipak sam na odmoru. A i bolje da nisam previše poznat u Brazilu, dosad mi ništa nije nedostajalo, ha, ha.

Koliko Brazilci pričaju o Hrvatskoj?

- Sad je početni udar malo splasnuo, više se govori o brazilskoj ligi i njihovim igračima nego o protivnicima na SP-u. Međutim, kad pišu i govore o nama, Brazilci pokazuju da nas strašno respektiraju, uopće nas ne podcjenjuju. I u nama vide najtežeg suparnika u skupini. Puno su pisali i komentirali situaciju sa Šimunićem i Mandžukićem, a nacionalna televizija napravila je veliku reportažu o Hrvatskoj. Definitivno, mi smo im veća briga nego Kamerun i Meksiko.

A kako vide Selecao?

- Kao mladu momčad, ali gladnu, željnu trofeja, koja će na terenu ostaviti kosti da se to i dogodi.

Nije podijelio dresove?

- Samo prijateljima, za ostale će biti vremena...

Linker
06. svibanj 2024 11:20