J. Quinton/Getty Images / Getty Images
OLIMPIJSKI OSMIJEH

ZA SN IZ RIJA PIŠE TVRTKO PULJIĆ Buđenje u Selu s Carolinom Klüft...

Piše: Tvrtko PuljićObjavljeno: 06. kolovoz 2016. 14:04

Znate li što je TAP? Ako ne znate, zaobiđite ga u širokom luku. Riječ je o portugalskoj zrakoplovnoj kompaniji, koja već godinama ima i svoj alternativni naziv. Od TAP dolazi i Take another plane. Nisam bio te sreće. I onaj drugi zrakoplov koji su mi nudili iz Lisabona prema Riju bio je u režiji TAP-a. Pa sam morao u Porto. Nisam pri tome istraživao temu “sve djevojke koje su utjecale na profil Josea Mourinha”, nego sam čekao let. I bježao od kiše.

Kad sam napokon sletio u Rio, tih deset sata leta bilo sasvim pristojno, čekao me blaženi pogled hostese iz Sao Paula. I isprika. Ljut što sam opet ostao bez kofera, ljut što sam već treći dan u istim gaćama, nakon njezine, “znate, vaš transport do Medijskog sela danas ne vozi, pa ćete prvo u MPC, a onda u Selo” - e, to je bilo previše - poput pravog Balkanca kazao sam dami: “fuck off!”

Život ima novi smisao

Kasnije mi je bilo žao, ona je naletjela, na njoj sam se istresao, ali ispričao sam se. Ako pomaže. Ona je imala blaženi pogled. I valjda shvatila da sam bio u totalnom bedu. Iako nema isprike. Mučno mi je i sada zbog toga.

A još je gora situacija bila u Selu, do kojega sam došao kad su u Brazilu svi već spavali, a u nas se počeli buditi. Tamo su me, naime, pokušali smjestiti u sobu s Draženom Pinevićem, koji je već zaspao, štoviše, u zajednički bračni krevet, a u sličnom sam spavao kad još brak nisam planirao. Kako je u nas dvojice kombinirano “dvjesto kila”, nije išlo.

I evo me, sjedim u apartmanu, kazali su privremenom, zajedno s Bakom iz Jutarnjeg. Prostran je i lijep. I život ima novi smisao. Kažu da tu ne možemo ostati, no, ušli smo, i sad smo tu. Zauzeto. Mi.

I nekako sam poletan, samo koji sat prije negoli se zapleše samba na Maracani i sve ovo ludilo napokon počne. I koferi bi trebali stići...

Zora u Riju je krasna, moram priznati. Nije prevruće, čak me nije ni prao jet-lag. Doduše, pogled iz apartmana više podsjeća na Garmish-Partenkirchen nego na Rio, ali ne može sve. Malo su me smetale leće u oku, jer i njima je bio treći dan, ali doručak je sve promijenio.

Ispod naših apartmana prostire se bazen s ležaljkama, tu je i bar, koji bi trebao raditi do pet ujutro, u blizini je i restoran. Neka kolegica taman je izlazila iz bazena, ogrnuvši se ručnikom. Leće su mi bile, k vragu, na izdisaju pa detalje nisam mogao pohvatati.

Dok pokraj nije protrčala Carolina Klüft. Švedska sedmobojka, olimpijska prvakinja iz Atene, spava u našem Selu. I trči ujutro.

Kinez u apartmanu

Rio je tada dobio novi smisao. Definitivno, kad sam išao još jednom pogledati za kofere, a tamo je tip s ORF-a bjesnio...

- U svom sam apartmanu pronašao Kineza!

Nisu svi bile te sreće. Netko je pronašao i onu iz bazena, netko Carolinu. A netko Pinevića. Ili mene.

I svi ujutro imamo olimpijski osmijeh. Zato volim Igre.

Još jednom, sorry. Onoj curi iz Sao Paula. Nisam trebao. Danas je sve ljepše. Danas ne bih, nikada više, zaklinjem se, neću...

Linker
04. svibanj 2024 01:41