CROPIX
REAKCIJA S RUJEVICE

IZ RIJEKE POSLALI JASNU PORUKU NAKON DERBIJA I PONUDILI RJEŠENJE ZA PROBLEME 'Sudac nije bio dorastao zadatku i upropastio je lijepu predstavu'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 05. travanj 2018. 20:09

Dan nakon Rijekinog 3:0 poraza od Dinama na Maksimiru u polufinalu Hrvatskog nogometnog kupa oglasio se sportski direktor kluba s Rujevice Srećko Juričić.

On je jasno konstatirao da je Dinamo zasluženo pobijedio, ali da sudac Mario Zebec nije bio dorastao zadatku.

"Moram konstatirati da sudac na utakmici polufinala Kupa Hrvatske nije dorastao zadatku i da je očitim pogreškama upropastio, jednu potencijalno, lijepu sportsku predstavu. Nimalo ne umanjujući pritom zasluženu pobjedu Dinama, događaji na spomenutoj utakmici, baš kao i na posljednjoj utakmici protiv Hajduka u Splitu, te na brojnim drugim utakmicama u kojima su i Rijeka, a i drugi klubovi bili oštećeni, potvrđuju da je nužno da se u sudačku organizaciju mora uvesti produktivniji sustav funkcioniranja", izjavio je Srećko Juričić nakon ogleda u Zagrebu putem klupske web-stranice.

"Izgubljeno povjerenje sudačka organizacija može povratiti uz sustavne promjene i kvalitetnu tehničku podršku u smislu VAR sustava i slično. Nužno je da se na pravi način vrednuje kvaliteta suđenja, da najbolji suci sude najvažnije utakmice, i da klubovi aktivno sudjeluju u kontroli sustava. To je onda jedini put da i naša sudačka organizacija iznjedri pojedince koji će konkurirati na međunarodnoj sceni", zaključio je Juričić.

Srdjan Vrancic / CROPIX
CROPIX

Linker
26. travanj 2024 22:44