CROPIX
GLAVNI SUDAC U SPLITU

IZA NJEGA JE BOGATA POVIJEST S HRVATIMA, A JAKO DOBRO GA JE ZAPAMTIO I NENAD BJELICA Bio je i u Rusiji, a prvi su ga 'upoznali' Rakitić i Lovren

Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 10. listopad 2019. 18:39

Daniele Orsato (43) bit će glavni sudac utakmice između Hrvatske i Mađarske na Poljudu. Talijan sa značkom FIFA-e od 2010. ima bogatu povijest utakmica koje je sudio hrvatskim momčadima i trenerima.

Još 2011. sudio je prijateljsku utakmicu između Hrvatske i Češke u Puli (4:2) kad su na terenu, od današnjih reprezentativaca, bili Ivan Rakitić i Dejan Lovren. Talijanski sudac bio je zadužen za VAR u utakmici Hrvatske i Danske na Svjetskom prvenstvu u Rusiji, koja nam je bila sretna nakon prolaska na jedanaesterce i kasnijeg osvajanja srebra. Dakle, ovo mu je treća utakmica na kojoj sudi Hrvatskoj.

Soccer Football - Serie A - Fiorentina v Juventus - Stadio Artemio Franchi, Florence, Italy - December 1, 2018   Referee Daniele Orsato gestures        REUTERS/Alberto Lingria
REUTERS/Alberto Lingria

Dijelio je Orsato pravdu i Dinamu na onoj najslabije posjećenoj utakmici Lige prvaka, kad se u Maksimiru protiv Porta 18. listopada 2012. (0:2) okupilo samo 4683 gledatelja. Modrima je bio sretniji u play-offu Europske lige kad su pobijedili Petrolul u Rumunjskoj 3:1 u ogledu u kojemu je Orsato krajem utakmice isključio domaćeg igrača Gerarda Alvesa. U Maksimir se vratio u kolovozu ove godine u ogledu Dinama i Rosenborga (2:0) u play-offu Lige prvaka.

Zagreb, 240718.
Stadion Maksimir.
Nogometna utakmica 2. pretkola Lige prvaka, GNK Dinamo - Hapoel Beer-Sheva FC.
Na fotografiji: Nenad Bjelica.
Foto: Ronald Gorsic / CROPIX
Ronald Gorsic / CROPIX

Tada je Bjelica imao prigovora na njegovo suđenje jer u prvom poluvremenu nije sudio jedanaesterac za Dinamo nakon što je Tore Reginiussen rukom blokirao udarac Danija Olma, a nije se oglasio ni VAR koji je na toj utakmici imao premijeru u Hrvatskoj.

Današnjem treneru Modrih Nenadu Bjelici nije bio sretan kad je vodio Austriju Beč protiv Atletico Madrida u grupnoj fazi Lige prvaka. Osim što je njegova momčad izgubila 3:0, Bjelica je - isključen.

Linker
23. travanj 2024 17:36