Boris Kovacev / CROPIX / CROP
TEŠKI DANI ZA HULIGANE

IZAZIVANJE NEREDA NA SPORTSKIM BORILIŠTIMA NEĆE PROĆI NEKAŽNJENO Podignute optužnice protiv izgrednika s utakmice Hrvatska-Češka u Francuskoj

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 13. rujan 2016. 18:00

Podignute su optužnice za dvojicu stanovnika grada Šibenika koji su izazivali nerede na utakmici Europskog prvenstva Hrvatska-Češka, piše portal sibenik.in.

Na teret im se stavlja da su verbalno i fizički napadali ostale gledatelje i posjetitelje na tribini stadiona u Saint Ettieneu u cilju izazivanja nereda i onemogućavanja nastavka utakmice protiv Češke.

Njihov čin imao je za posljedicu plaćanje kazne Hrvatskog nogometnog saveza u visini 100.000 eura nadležnim institucijama.

Njih dvojica pušteni su da se brane sa slobode, ali uz određena jamstva pa je optužnicom u slučaju 20-godišnjaka, šibenskom Općinskom sudu predloženo da se protiv njega produlji trajanje mjera opreza zabrane napuštanja boravišta i zabrane posjećivanja svih sportskih natjecanja i događanja. Protiv 28-godišnjaka je otprije na snazi mjera opreza zabrane napuštanja boravišta koja je određena uz jamstvo.

Linker
05. svibanj 2024 01:43