REUTERS
'OSJEĆAMO VELIKU BOL...'

IZBORNIK ENGLESKE SE POKLONIO HRVATSKOJ 'Ja sam ponosan, a vidim da i naši navijači misle isto! Ali čestitam Hrvatskoj, prošli su tri teške utakmice'

Piše: HinaObjavljeno: 12. srpanj 2018. 02:01

"Iznimno sam ponosan kako smo odigrali i prema reakciji naših navijača može se zaključiti da oni imaju isto mišljenje. No, čestitam Hrvatskoj, prošli su tri teške utakmice i imaju sjajne individualce", izjavio je za BBC engleski izbornik Gareth Southgate nakon poraza od Hrvatske u polufinalu Svjetskog prvenstva.

"Znali smo da smo došli s najneiskusnijom momčadi na ovom prvenstvu, a jedini način da steknemo iskustvo je igranje više ovakvih turnira i utakmica. Luka Modrić i Ivan Rakitić su igrali velike utakmice. Iznimno sam ponosan kako smo odigrali i prema reakciji naših navijača može se zaključiti da oni imaju isto mišljenje. No, čestitam Hrvatskoj, prošli su tri teške utakmice i imaju sjajne individualce", rekao je engleski izbornik.

"U ovom trenutku osjećamo bol zbog poraza. Realno, nismo ni očekivali da ćemo biti u ovoj poziciji, ali kod stigneš toliko daleko igrajući dobro kao što smo igrali, onda želiš iskoristiti priliku koja ti se ukaže. Bilo je teško u ovom trenutku reći nešto igračima što bi ih moglo utješiti. Nisu osjetili ništa slično ovome igrajući za Englesku, a sad znaju da mogu imati nezaboravna iskustva igrajući za svoju zemlju.", dodao je Southgate.

U analizi preokreta engelski izbornik je istaknuo.

"Način na koji smo se nosili u velikim utakmicama me čini zadovoljnim. No, u jednom dijelu drugog poluvremena nismo uspjeli držati loptu u posjedu onako kako smo trebali i dopustili smo pritisak, što se nije dogodilo tijekom cijelog turnira."

Englezi i njihov izbornik su u Rusiju ispraćeni sumnjom, a domaći mediji su im predviđali vrlo brz povratak.

"Ovo je jako teška situacija. Kao momčad smo napravili nevjerojatan napredak. i vjerojatno došli do faze u turniru koju bi prije početka natjecanja svi proglasili uspjehom. No, stvarno smo vjerovali da možemo otići i dalje", rekao je Southgate, čiju momčad u subotu u Sankt Peterburgu čeka utakmica za treće mjesto protiv Belgije.

Linker
16. travanj 2024 20:18