Roy Hodgson pozdravlja navijače.
 REUTERS/Carl Recine Livepic
POTPUNI POGODAK

IZBORNIK ODUŠEVLJEN POTEZOM, VELŠANI OGORČENI 'Ovo je moja najbolja dvostruka izmjena'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 16. lipanj 2016. 20:48

Roy Hodgson pogodio je s izmjenama na početku drugog poluvremena. Engleska je golom Garetha Balea na poluvremenu gubila od Walesa s 1:0, a onda se engleski izbornik na početku drugog dijela odlučio na dvostruku izmjenu.

U igru je uveo Jamiea Vardyja i Daniela Sturridgea i upravo je spomenuti dvojac donio preokret. Vardy je zabio za 1:1 već u 56. minuti, 11 minuta po ulasku u igru, a Sturridge je u sudačkoj nadoknadi zabio za veliko slavlje.

"Bili smo odlični, kao i protiv Rusije, a danas nam se sav trud vratio. Da nisam engleski izbornik bilo bi mi žao Walesa, ali morat će mi sada oprostiti", rekao je Hodgson.

"Bio je plan da Vardy i Sturridge uđu, ovisno o rezultatu...Ovo mi je možda najbolja dvostruka izmjena koju sam ikad napravio".

Engleski kapetan Wayne Rooney hvalio je nakon susreta karakter svoje reprezentacije.

"Pokazali smo da smo dobra momčad s uzbudljivim igračima i bilo je sjajno pobijediti u utakmici na način na koji jesmo. Imali smo nesreću što smo primili gol i zaostali, ali u drugom dijelu izbornik je napravio izmjene i one su se isplatile. Mi smo momčad od 23 igrača i vjerujemo jedni drugima. Sada moramo zavšiti posao u ponedjeljak", rekao je Rooney.

S druge strane, velški izbornik Chris Coleman je bio razumljivo razočaran.

"Moji su igrači bili hrabri, ali na kraju morate imati malo sreće. Uzevši u obzir ćčinjenicu da smo vodili ostaje gorak okus, ali moramo ovo što prije zaboraviti i okrenuti se Rusima", rekao je Coleman.

Linker
18. svibanj 2024 18:50