ON SE NE BI 'KOCKAO'

IZBORNIK ZLATKO DALIĆ JEDNIM JE POTEZOM IZNENADIO LEGENDARNOG ĆIRU BLAŽEVIĆA Trener svih trenera tvrdi: 'Ja to nikada u životu ne bih napravio...'

Piše: Predrag JurišićObjavljeno: 17. studeni 2018. 16:15

Brojni su nogometni stručnjaci svjedočili velikoj pobjedi Hrvatske protiv Španjolske (3:2), a među njima je, u svečanoj loži maksimirskog stadiona, bio i naš bivši izbornik Miroslav Blažević (83). I nije Ćiro krio zadovoljstvo:

- Oduševljen sam! Poglavito strategijom i načinom na koji je Hrvatska odigrala ovako zahtjevnu utakmicu. Igrači su dosljedno i disciplinirano realizirali izbornikove zamisli i u tome treba tražiti razloge pobjede. Ma sve je bilo “za pet”, publika je stvorila divni ambijent u kojem naši igrači jednostavno nisu mogli zakazati. Uživali smo u divnoj večeri, opet smo svi bili sretni i ponosni na našu nogometnu vrstu. A ona Modrićeva asistencija za drugi gol bila je čudesna, senzacionalna - govorio je Ćiro.

Istaknuli ste Dalićevu strategiju - što vam se najviše svidjelo u igri Hrvatske?

- Odlično je postavio igru! I svi su igrači doslovno primjenjivali ono što im je rečeno. A to je bilo najvažnije, ta posvemašnja i bezuvjetna disciplina. Jer, možeš ti imati najbolju strategiju i taktiku, no ukoliko igrači to ne usvoje i ne preslikaju te ideje na terenu, sve pada u vodu! A naši su igrači iskazali poslušnost izbornikovim zamislima u svakom trenutku utakmice. Kad smo imali loptu, nemilosrdno smo jurili u prazan prostor i mogli smo rezultatski “unakaziti” Španjolce. Istina, imali su i oni neke šanse, ali tko može očekivati da tako jaka momčad poput Španjolske neće napraviti šansu?

Jeste li bili zadovoljni izmjenama koje je Dalić napravio?

- Rebića nikad u životu ne bih izvadio iz igre, ostavio bih ga na travnjaku sve dok može disati! Ali, eto, ne mogu sad biti licemjer... Na kraju je ispalo dobro, zanimljivo je baš to da smo bez Rebića dohvatili pobjedu. Međutim, Rebić je za mene najopakiji svjetski napadač - rekao je Ćiro, najavivši nedjeljni okršaj s Englezima na Wembleyju:

- To je utakmica velikog uloga, a ova će nam pobjeda dati i dodatno samopouzdanje. I tko bude mudriji, taj će pobijediti! Bit će sigurno nekih taktičkih nadmudrivanja, iako ne vjerujem da će Dalić mijenjati ovu koncepciju igre, koja zapravo najviše i odgovara afinitetu naših igrača - smatra Blažević.

Rezultati by SofaScore

Linker
15. siječanj 2022 21:11