Vojko Basic / Hanza Media / Hanza Media
DAVORIN OLIVARI IZ TURSKE

IZGUBLJENI MILIJUNI? ZDRAVKO MAMIĆ PORUČIO - NEMA VEZE! Dinamo se odriče odštete za najveću zvijezdu i čovjeka odluke!

NIŠTA OD TRANSFERA Alžirac će ugovor s Dinamom odraditi do kraja i potom vrlo vjerojatno otići kao slobodan igrač bez odštete, no iz modroga kluba sugeriraju da im je titula važnija od zarade
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 26. siječanj 2017. 09:22

El Arabi Hilal Soudani neće doći na Dinamove pripreme u Turskoj! Afrički kup nacija završen je za Alžir, reprezentacija se vratila doma, s njome i Mr. Derby. Prvotni plan je bio da Soudani, ako Alžir ispadne u skupini što se i dogodilo, dođe u Tursku za pet dana. Međutim, došlo je do promjene.

Soudani je razgovarao s trenerom Petevom koji nam je nakon tog razgovora kazao:

- Dogovorili smo se da ne treba dolaziti u Tursku te da se vidimo po našem povratku u Zagreb. Zaista nema potrebe za dolaskom, on je radio, u treningu je, bio je s reprezentacijom na afričkom prvenstvu, treba mu malo duži odmor. Od lipnja nije imao odmora. Bolje je za njega da bude sa svojom obitelji, da napuni baterije pa da nam onda dođe. Mislim da je to najbolje - objasnio je svoju odluku trener Petev.

Treba mu odmor

Vjerojatno to i jest zaista najbolja odluka, Soudaniju treba odmor. Petev ga želi dobiti dobro raspoloženog i odmornog na početku proljeća. Od njega se očekuju velika djela u Dinamovom proljetnom jurišu na naslov prvaka. Njegova odluka o ostanku u plavom dresu sve je jako, jako razveselila.

E sad, naravno da se sad može postaviti sasvim logično pitanje, što će sa Soudanijem biti na ljeto kad mu istječe ugovor s Modrima? Da se prodao ove zime, Modri su na njemu mogli zaraditi, uzeti neku svotu za odštetu. Ovako Soudani na ljeto može otići kao slobodan igrač.

Od klupskog savjetnika Zdravka Mamića smo čuli ovakvu rečenicu koja je zapravo dala odgovor na sva pitanja:

- Nema veze, glavno da ostao s nama!

Soudani
Vojko Basic / Hanza Media / Hanza Media

Sve je otvoreno

Dakle, Dinamo se odrekao odštete ako Soudani na ljeto želi otići. Alžirac nije potpisao novi ponuđeni ugovor s Modrima, pa je svakako u izvrsnoj poziciji. Igrač koji dolazi u bilo koji klub uvijek dobiva veću plaću kad odlazi kao slobodan igrač, kad se za njega ne treba uplatiti odšteta.

Ali kad se radi o priči o Soudaniju, nikada ne treba ništa prerano zaključivati. Recimo, svi su bili potpuno sigurni da će ove zime napustiti plavi brod, ali je, eto, ostao. Kažu nam u klubu da nije bilo nikakvog posebnog nagovaranja, čovjek je jednostavno rekao ‘da, ostajem’. Mogao je otići, saznajemo da bi Dinamo dobio neku odštetu, ali ne veliku.

Razlog je jednostavan, Soudani je mnogo dao za plavi klub, nikome ne pada na pamet da mu radi bilo kakve probleme, da ga zavlači... Alžirac se iskazao u Maksimiru, riješio je mnoge važne utakmice i zaslužio poseban status.

Konačno, a i to se moglo čuti, tko kaže da Soudani na ljeto, kad mu istječe ugovor, ili možda već ovog proljeća potpiše novi ugovor s Modrima i ostane u Zagrebu? Sve su opcije skroz otvorene.

Uglavnom, na treninzima Dinama vidjet ćemo ga kad se plava ekspedicija iz Beleka vrati u metropolu.

Linker
03. svibanj 2024 14:25