David Ramos/Getty Images
SLUŽBENO

IZNENAĐENJA NA POPISU ŠPANJOLSKE I BELGIJSKE REPREZENTACIJE ZA SP U avionu za Rusiju nema mjesta za neke od najvećih zvijezda, jedna najavila mirovinu

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 28. svibanj 2018. 14:56

Izbornik španjolske nogometne reprezentacije Julen Lopetegui imenovao je popis od 23-ojice igrača koje će voditi na Svjetsko prvenstvo u Rusiji.

Od značajnijih imena na popisu najviše odzvanja izostanak Chelseajevog dvojca Alvaro Morata - Marcos Alonso, kao i onaj Arsenalovog beka Hectora Bellerina.

Na popisu se nalaze zvijezde poput Gerarda Piquea, Sergija Ramosa i Sergija Busquetsa, dok je svoje mjesto u avionu za Rusiju osigurao napadač Atletico Madrida Diego Costa.

Na Lopeteguijevom popisu nalaze se trojica napadača, a uz Costu tu su Rodrigo Moreno i Iago Aspas koji su dobili prednost ispred Coste, dok na popisu nema ni Cesca Fabregasa koji nije zaigrao za 'Furiju' u zadnjih 12 mjeseci.

Istovremeno je popis od 28 igrača za SP objavio i belgijski izbornik Roberto Martinez i izostavio je Rominog veznjaka Radju Nainggolana.

Netom nakon objave oglasio se Nainggolan je najavio odlazak u reprezentativnu mirovinu, iako mu je tek 30 godina.

"S tugom i bolom u srcu odlučio sam završiti reprezentativnu karijeru. Uvijek sam davao sve što sam mogao za svoju zemlju, a nekima smeta kada ste to što jeste. Od sada sam prvi navijač reprezentacije", poručio je Nainggolan.

Španjolski popis za SP

Vratari: Kepa Arrizabalaga, David De Gea, Pepe Reina

Braniči: Dani Carjaval, Alvaro Odriozola, Sergio Ramos, Jordi Alba, Gerard Pique, Nacho, Nacho Monreal

Veznjaci: Sergio Busquets, Saul Niguez, Koke, Thiago Alcantara, Andres Iniesta, David Silva, Isco, Marco Asensio, Lucas Vazquez

Napadači: Iago Aspas, Rodrigo Moreno, Diego Costa

Linker
02. svibanj 2024 02:05