Foto: Vlado Kos / CROPIX
NOVA OPREMA ZA EURO

IZNENAĐENJE ZA SVE NAVIJAČE VATRENIH Novi dres Hrvatske bit će sličan onom starom, ali popularni rezervni bit će totalno drugačiji

Nike će krajem ožujka, vjerojatno u ponedjeljak 23. ili koji dan kasnije, uoči prvog nastupa Vatrenih ove godine, predstaviti novi dres hrvatske reprezentacije
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 30. siječanj 2020. 09:02

Svake dvije godine ide nova garnitura, bazirana na kvadratićima, a Nikeovi dizajneri nude promijenjenu verziju… No, za razliku od nekad, kad se dres otkrivao javnosti na društvenim prezentacijama, sad se to čini putem službenih objava, tako je najavljeno i za ovaj ožujak.

Prije koji dan na društvenim mrežama pojavila se verzija dresa koju je ponudio navijač Hrvatske iz Los Angelesa. Na neki je način baziran na tetrisu i definitivno izgleda loše, a HNS ga je već lani demantirao. Iako je izrađen i ne postoji samo na skicama, to neće biti novi dres hrvatske reprezentacije, potvrdili su nam ponovno iz HNS-a. U Kući nogometu već znaju kako izgleda novi dres, ali zasad ga čuvaju daleko od medija. U svakom slučaju bit će sličan dosadašnjem, “konzervativniji” nego ovaj “bjeloruski” koji se vrti sada po portalima.

Veća promjena dogodit će se na pričuvnom dresu. I zapravo je najzanimljivije dočekati kako će on izgledati. Pogotovo što hrvatska reprezentacija u ožujku možda neće moći predstaviti svoj prvi dres jer sve tri reprezentacije koje bi trebale igrati na najavljenom turniru u Dohi od 26. do 30. ožujka su crvene - Švicarska, Portugal i Belgija.

Pritom Švicarska, kao naš rival u polufinalu, ima rezervnu varijantu bijelu pa će u tom susretu susretu Hrvati morati biti u pričuvnoj odori. I Portugalu je rezervni bijeli. Jedino bi se s Belgijom možda moglo iskombinirati. I prije dvije godine u Miamiju i Dallasu Hrvatska je obje utakmice igrala u pričuvnom dresu.

Split, 101019. 
Stadion Poljud.
Kvalifikacijska utakmica 7. kola za UEFA Euro 2020 izmedju Hrvatske i Madjarske.
Na fotografiji: slavlje hrvatskih  igraca, Tin Jedvaj, Luka Modric.
Foto: Paun Paunovic / CROPIX
Foto: Paun Paunovic / CROPIX

Linker
19. travanj 2024 09:31