Ivan Meštrović, Davor Šuker i Marijan Kustić u loži
 Vlado Kos / CROPIX
ŠOK TERAPIJA

IZVANREDNI SASTANAK UZDRMAO CIJELI KLUB! PREDSJEDNIK KAZNAMA I GOVOROM OŽIVIO SVLAČIONICU: 'Tko ne može podnijeti pritisak, ovdje mu nije mjesto'

Piše: Darko RužićObjavljeno: 09. ožujak 2020. 19:25

Izvanredna situacija - a takva je bila pred prvenstveni susret s Varaždinom - zahtijeva i izvanredne mjere. Osječani su ih poduzeli, a jedna je od njih bila i dolazak predsjednika kluba Ivana Meštrovića u vukovarski hotel Lav u kojem su Bijelo-plavi bili u karanteni. Održao je tom prigodom i sastanak s igračima i stručnim stožerom.

- Točno, ali o detaljima našeg razgovora neću govoriti za javnost. Neka to ostane, kao u svakoj obitelji, iza naša četiri zida - kazao je Meštrović.

Međutim, nešto mu se ipak s usana otrgnulo.

- Rekao sam, tko ne može ispunjavati svoje obveze i nositi se s pritiskom ovdje, među nama mu nije mjesto - kratko je rekao prvi čovjek prvoligaša s Drave i tom rečenicom zaključio načetu temu.

Bilo je govora da su Bijelo-plavima već kuvertirane kazne za loš učinak u nastavku prvenstvene sezone.

- Nema razloga za takvo što sve dok igrači svoj posao odrađuju na pravi način, dok se zalažu i trude. Dok su pošteni i ispunjavaju svoje obveze, razloga za kazne nema, ali ako je netko zločest, kazniti ga se treba i mora - izjavio je predsjednik Meštrović.

Osijek, 270419. 
Stadion Gradski vrt. 
Utakmica 31. kola 1. HT lige Osijek - Dinamo. 
Na fotografiji: Ivan Mestrovic. 
Foto: Vlado Kos / CROPIX
Vlado Kos / CROPIX
Predsjednik Nk Osijek Ivan Meštrović

Ipak, bilo je o tome priče, pročulo se. Mač je visio nad glavom uoči dolaska Varaždina.

- Nije u pitanju jedna utakmica, već iduće tri u nizu. Prva je prošla, sad idemo dalje.

Nakon pobjede nad Varaždinom osvrnuo se i činjenicu da su rezultati Bijelo-plavih u posljednje vrijeme daleko ispod očekivanja.

- Sportski sektor i nije toliko predmet moje okupacije. Moj je osobni fokus i dobrog dijela mojih suradnika izgradnja stadiona i nogometnog kampa na Pampasu. To je krucijalni projekt za klupsku budućnost za idućih sto godina. Što se rezultata tiče, drugo, treće ili četvrto mjesto, vidjet ćemo, ali naglasit ću da Pampas nije i ne može biti alibi za naše natjecateljske neuspjehe - veli Meštrović.

Osijek, 190718. 
Nogomet. 
Stadion gradski vrt. 
Uzvratna utakmica 1. kvalifikacijskog kruga Europske lige Osijek- Petrocub.
Na fotografiji: Ivan Mestrovic suvlasnik NK Osijeka i Ivan Vida razmijenili su dresove Hrvatske i Osijeka.
Foto: Vlado Kos / CROPIX
Foto: Vlado Kos / CROPIX

Iz Gradskog se vrta u posljednje vrijeme digla prilična galama na suce i VAR.

- Ovako ću reći. VAR je dobrodošao, ali u samoj primjeni on je još jedna zona u kojoj tehnika i dalje sluša čovjeka pa je ostao prostor za pogreške. Uvjeren sam, nenamjerne. Za detaljnu analizu VAR-a i ocjenu njegove korisnosti treba pričekati završetak sezone. Ne mogu reći da sam lud za VAR-om, ali ni da sam protiv njega, međutim možda je prebrzo uveden, možda je trebao proći testno razdoblje na manje zahtjevnim i u određenom trenutku važnim utakmicama. To je moje mišljenje - smatra predsjednik NK Osijeka.

Puno je pritisaka

Žestoke su primjedbe iz Osijeka išle na sudačke adrese.

- O sucima, generalno, nemam loše mišljenje. Njima se, ustvari, i ne bavim, čak ih fizički i ne prepoznajem. Ali jasno mi je da njihov posao nije lak. Puno je pritisaka, interesa. Osobno ne bih bio sretan da sam danas nogometni sudac u Hrvatskoj.

Osijek, 160318. 
Konferencija za medije NK Osijeka o aktualnostima u klubu. Na fotografiji: Ivan Mestrovic predsjednik Uprave i suvlasnik NK Osijeka. 
Foto: Vlado Kos / CROPIX
Foto: Vlado Kos / CROPIX

Navijači njegova kluba su uznemireni, na sve strane isijavaju svoje nezadovoljstvo.

- Drago mi je da u Slavoniji, mirnoj Slavoniji, ima i ljudi takvog mentaliteta koji javno izražavaju svoj stav ne prihvaćajući rezultatski podbačaj. To je dobro, uvažavam mišljenja naših navijača i u potpunosti ih razumijem, oni traže sportski rezultat, to je ono što ih zanima i zašto dolaze na utakmice.

A onaj pravi rezultatski iskorak, mnogi se s tim slažu, baš je ono što Osijeku nedostaje. Njegov je navijački puk gladan trofeja.

- Kao i svi mi u klubu. Moja je želja da osvojimo Kup. No nekako mi se čini da smo svi nakon ispadanja Dinama i Hajduka prekomotno shvatili Kup, a težak je još put do cilja. Mi moramo u polufinalu na gostovanje kod Rijeke, a ona u tom natjecanju ima veliko iskustvo, tri je puta podizala u zrak pobjednički pokal, dok je to od naših igrača malotko činio, čak i nisam siguran da je itko. Rijeka je u prednosti što će se igrati na Rujevici, ali moramo se s tim nositi i pronaći želju i motiv za vlastiti uspjeh. Jedna je utakmica u pitanju i moramo dati sve od sebe da izborimo finale. Ako uspijemo, mi ćemo imati ulogu favorita. Da, Rijeka nam je na putu, ima svoje argumente i prednosti, ali naša je prednost u činjenici da smo mi ti koji smo gladni trofeja. Vjerujem u naš uspjeh - zaključio je predsjednik Osijeka Ivan Meštrović.

OSIJEK U 2020.

02/02/2020.

(prvenstvena utakmica)

Gorica - Osijek 0:0

08/02/2020.

(prvenstvena utakmica)

Osijek - Inter 1:1

16/02/2020.

(prvenstvena utakmica)

Osijek - Dinamo 1:0

22/02/2020.

(prvenstvena utakmica)

Rijeka - Osijek 1:0

Rijeka, 220220.
Stadion na Rujevici. 
Hrvatski Telekom, prva liga, 12. kolo, susret izmedju HNK Rijeke i NK Osijek-a.
Na fotografiji: Tibor Halilovic.
Foto: Matija Djanjesic / CROPIX
Matija Djanjesic / CROPIX CROPIX

29/02/2020.

(prvenstvena utakmica)

Osijek - Hajduk 0:0

04/03/2020.

(prvenstvena utakmica)

Istra 1961 - Osijek 1:0

07/03/2020.

(prvenstvena utakmica)

Osijek - Varaždin 2:0

ŠTO IM SLIJEDI DO TRAVNJA

13/03/2020.

(prvenstvena utakmica)

Lokomotiva - Osijek

18/03/2020.

(kup utakmica)

Rijeka - Osijek

22/03/2020.

(prvenstvena utakmica)

Slaven Belupo - Osijek

Linker
21. travanj 2024 13:24