Reuters / Andrew Yates Livepic
NAŠLI GA U ZAHODU

IZVANREDNO STANJE U MANCHESTERU Panika na Old Traffordu! Policija pronašla sumnjivi paket i uništila ga na licu mjesta

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 15. svibanj 2016. 18:21

Početak utakmice posljednjeg, 38. kola Premiershipa između Manchester Uniteda i Bournemoutha odgođen je sa 16 sati na neodređeno vrijeme, a slavni stadion Old Trafford je evakuiran. Vijest je to koju je objavio BBC pet minuta prije početka susreta bez dodatnog objašnjenja. Zavladala je zbrka, a uskoro je stiglo i objašnjenje - utakmica je otkazana zbog sumnje da je na stadionu postavljena bomba. Policija je potvrdila da je u zahodu na sjeverozapadnom dijelu stadiona pronađena sumnjiva naprava te da je i uništena na licu mjesta, javljaju engleski mediji.

Daily Mail je tako javio da je u jednom od zahoda na stadionu pronađena naprava koja je žicama spojena s mobitelom. Nešto kasnije, oko 17.45 minuta policija je potvrdila da je na stadionu izvedena kontrolirana ekplozija te da je protueksplozivni odjel uništio sumnjivu napravu.

Nakon što je izvedena kontrolirana eksplozija, policija je objavila kako nije bila riječ o pravoj bombi.

A sve je počelo dvadesetak minuta prije 16 sati. Engleski mediji u prvi trenutak nisu znali zašto je došlo do odgode, pa je situacija bila vrlo zbunjujuća. Evakuirane su pojedine tribine Old Trafforda.

"The Stretford End i Sir Alex Ferguson Stand su sada prazne i još uvijek se ne zna kada će utakmica početi. Navijačima koji su ostali na stadionu je rečeno da budu na svojim mjestima i da ostanu mirni", javio je BBC uz dodatak.