REUTERS/Marko Djurica
SVAKA ČAST!

JAPANCI ODUŠEVILI SVIJET, ALI ONO ŠTO SU NAPRAVILI NAKON UTAKMICE SPADA U 'LEKCIJU ZA POVIJEST' U najvećoj boli i očaju smogli snage za naj potez SP-a

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 03. srpanj 2018. 16:10

Japanska nogometna reprezentacija oprostila se u suzama od Svjetskog prvenstva u Rusiji. Srčani Japanci doživjeli su vjerojatno najveći šok na ovom Mundijalu, a nakon njihovog ispadanja od Belgije rijetko se mogao pronaći netko kome nije bilo barem malo žalosno gledati sve ono kroz što su prolazili nakon posljednjeg sudačkog zvižduka.

Imali su Japanci 2-0 do 69. minute te su se nalazili na pragu velikog iznenađenja protiv favorizirane Belgije, ali ekipa krcata zvijezdama se probudila i u zadnjih 20 minuta pokazala klasu i upornost zabivši tri gola za veliki preokret. Onaj posljednji, pao je praktički u posljednjim sekundama susreta.

Shrvani Japanci srušili su se na travnjak, krenule su suze, na brojnim licima šok i nevjerica. Neko vrijeme situacija je izgledala tako, a onda su nekako smogli snage i krenuli prema svlačionici.

U tom su trenutku njihovi uplakani navijači umjesto brzopoteznog napuštanja stadiona krenuli s čišćenjem tribina, a isti primjer slijedili su i shrvani nogometaši. Naime, kada su organizatori nakon njihovog odlaska ušli u svlačionicu tamo ih je dočekao pozitivan šok.

Japanci su iza sebe ostavili svlačionicu u istom stanju u kakvom su je zatekli - potpuno čistu, bez i jedne mrlje ili komada smeća.

Uz sve to, još su na ruskom ostavili poruku na kojoj je pisalo: 'Hvala vam'.

Svaka čast!

Linker
23. travanj 2024 15:28