Foto: Bozidar Vukicevic / CROPIX
REAKCIJA S POLJUDA

JASNA PORUKA IZ SPLITA! HAJDUK SE PROTIVI IZGRADNJI NACIONALNOG STADIONA Bijeli objasnili svoj stav, evo u što bi po njima trebalo uložiti novac

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 28. ožujak 2019. 20:16

Ovog je četvrtka u Zagrebu održana redovna sjednica Skupštine Hrvatskog nogometnog saveza, a jedna od tema bila je i izgradnja novog stadiona.

Na sjednici su prisustvovali predstavnici Hajduka. Bili su tako u zagrebačkom DoubleTree by Hilton hotelu sportski direktor Saša Bjelanović i voditelj Akademije Krešimir Gojun budući da je predsjednik Uprave HNK Hajduk Marin Brbić bio spriječen u tome zbog drugih poslovnih obaveza.

"Predstavnici HNK Hajduk na Skupštini su sudjelovali kao pasivni promatrači. Inače, stav kluba je bio protivan prezentiranom financijskom izvješću te izmjenama Statuta HNS-a. Hajduk se protivi gradnji nacionalnog stadiona, smatramo da u ovom trenutku nismo dovoljno bogata država za investicije takve vrste. Naš stav je da je bolje ulagati u kampove i lokalnu infrastrukturu, jer u prošlosti je bilo mnogo promašenih investicija, a zna se tko na kraju sve to plaća, koje nisu opravdale ulaganja", stajalo je u kratkom priopćenju splitskoga kluba nakon završetka Skupštine.

Podsjetimo, ranije tijekom dana neke nove detalje oko velikog projekta otkrio je predsjednik Saveza Davor Šuker.

"Na dobrom smo putu da se napravi stadion s 25-30 tisuća mjesta. Čuli smo što je kazao gradonačelnik Bandić, hajdemo da svatko radi svoj posao, da ga napravimo u Blatu. Nadam se da ćemo u iduće dvije godine imati prekrasan stadion. Idemo korak po korak. Možemo za to dobiti namjenska sredstava UEFA-e i FIFA-e da se konačno kad nas može organizirati spektakl na pravom stadionu. Ovog časa gradi se stadion u Osijeku, u Rijeci je napravljena Rujevica, u Zagrebu to ne bi bio nacionalni stadion nego gradski, a Hrvatska će i dalje igrati i u Puli, Rijeci, po cijeloj državi. Razmišljamo i o Splitu, to je bitno da bismo zadovoljili sve regije. Pomoći ćemo Poljudu da se i on uredi, trebamo razgovarati i naći novac da svi budemo zadovoljni" - kazao je Šuker.

Linker
19. travanj 2024 09:43