Foto: Damir Krajac / CROPIX
DRAMA NA MAKSIMIRU

JE LI MOGUĆE DA JEDAN OD NAJVAŽNIJIH IGRAČA NENADA BJELICE UCJENJUJE DINAMO? Odbija potpisati ugovor jer želi biti među najplaćenijim igračima Modrih

Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 13. veljača 2020. 09:09

Kevin Theophile-Catherine (30) još nije potpisao novi ugovor s Dinamom, a postojeći ima rok trajanja do 30. lipnja ove godine. Znate što to znači, nakon toga postaje slobodan igrač. Što je dobro za njega, a loše za Dinamo.

Nije dobro kad čovjek koji po Transfermarktu vrijedi 5 milijuna eura može otići i samo mahnuti na pozdrav. Ne samo to, već sad može potpisati ugovor s nekim drugim klubom pa se na ljeto mirno iseliti iz plave svlačionice. Trener Nenad Bjelica dao je zeleno svjetlo za potpis novog ugovora, ali Theophile ne prihvaća Dinamovu ponudu. Želi veću plaću, želi biti među najplaćenijim nogometašima plavog kluba. Nećemo o ciframa, jer ih ne znamo točno, pa je onda njihovo spominjanje sklizak teren, ali neke informacije govore da je plaća stopera oko 550.000 eura godišnje. A biti među najplaćenijim igračima Modrih, znači da vam se godišnja plaća vrti između 700 i milijun eura godišnje.

U redu, svatko se može boriti za svoja primanja, svatko može tražiti povišicu, uostalom, tko ne bi, to je u ljudskoj prirodi. Međutim, ponekad treba postojati neka granica.

Zagreb, 141219.
Stadion Maksimir.
Hrvatskii Telekom Prva Liga, 1.HNL, 19.kolo, seniori, utakmica: GNK Dinamo - Lokomotiva.
Na fotografiji:   Kevin Theophile-Catherine, Domagoj Drozdjek.
Foto: Damir Krajac / CROPIX
Damir Krajac / CROPIX CROPIX

Svojevrsna ucjena

A ta granica zapravo i nije samo financijske prirode. Ovakvo odugovlačenje ili odbijanje potpisivanja ugovora djeluje kao svojevrsna ucjena kluba. Zavlači Francuz plavi klub još od prošle jeseni, kad se prvi put razgovaralo o produženju ugovora, isto kao i prošlog ljeta. Dinamo je sve poduzeo na vrijeme, u plavom klubu se ne može dogoditi greška da igrač uđe u posljednjih šest mjeseci ugovora. Ipak, Theophile poput Floyda Mayweathera eskivira sve klupske ponude.

Francuski branič u Dinamo je došao u ljeto 2018. godine iz St Etiennea kao pojačanje. Theophile je u ovih godinu i pol dana odigrao puno odličnih utakmica, ali pamti se i njegova neviđena glupost u zadnjoj minuti utakmice protiv Šahtara. Da nije laktom udario golmana Pjatova, Dinamo bi prezimio u Europi, sad bi se pripremao za utakmice osmine finala Lige prvaka. Da, bio bi i bogatiji za više od 10 milijuna eura. Ako ćemo tom analogijom, Francuz je s tim glupim potezom potrošio recimo, svojih 12 godišnjih plaća...

Sjećate se priče oko Danija Olma? Kad mladi Španjolac, danas igrač Leipziga, nije želio produžiti ugovor, iz Maksimira su stizale priče da će proljetni dio sezone provesti na tribini! Što je sasvim normalno, tako se to radi u svim klubovima. Zašto to onda ne bi vrijedilo i za Theophilea? Dinamo ne može biti talac bilo kojeg igrača. Držimo da bi se ta trakavica već jednom trebala prekinuti, ako ne želi potpisati, širok mu put. Na tribinu. Dinamo će biti prvak i bez Theophilea, ima na toj poziciji hrvatskog reprezentativca Perića, ima Dilavera, mlade snage, Gvardiola, Šutala... A ako želi, ima i dovoljno financija da za slijedeću euro sezonu dovede neko pojačanje.

Linker
20. travanj 2024 08:57