Nenad Dugi/CROPIX
DOMAĆI DERBI

Je li na Kantridi stiglo vrijeme i za prekid domaće nepobjedivosti Ante Čačića?

Piše: dvoznak.comObjavljeno: 22. rujan 2012. 12:05

Rijeka je napokon odigrala utakmicu u skladu s predsezonskim očekivanjima. Iskoristili su lošiji dan Slaven Belupa i došli do tri zaslužena boda. Sljedeći je cilj srušiti Dinamo.

- Dinamo im određene prednosti, no mi ćemo ići na pobjedu. Neću unaprijed kazati sastav jer postoje određene nedoumice. Sigurno je kako se u momčad vraća Mujanović, dok zbog ozljede neće biti Mierzijewskog, a kartona Brezovca. To je sve od mene - zagonetan je bio Scoria.

Ipak, ne čini da se može puno toga sakriti. Rijeka već neko vrijeme igra 3-5-2, a danas se u vrhu napada očekuju Cesarec i Vebko. Umjesto kažnjenog Brezovca od prve minute bi mogao krenuti Močinić, eventualno Vranješ ukoliko se odluči za defanzivniji pristup.

- Travnjak nije dobar, dapače jako je loš. No, nema alibija. Nije onakav kakav bi igrač htio da bude, ali tu smo gdje jesmo - priznao je domaći trener.

Domaće je posebno motivirala izjava iz Maksimira prema kojoj su oni sebe svrstali u ulogu favorita.

- Neka govore da su oni večeras Porto. Mi poručujemo da će Porto pasti - poručio je Mujanović.

Dinamo je protiv tog istog Porta prekinuo niz neporaženosti koji je trajao 33 utakmice. Iako je bila vidljiva razlika u kvaliteti, teško je kazati da su Modri razočarali. Dapače, utakmicu su držali u neizvjesnosti praktički do samog kraja. Nakon blještavila LP-a, slijedi povratak u stvarnost.

- Čeka nas gostovanje na Kantridi gdje su uvijek neizvjesne utakmice, a ovoga puta domaćini posebno puno očekuju. Naravno, imaju cijelu novu momčad i čeka nas sjajna nogometna atmosfera te momčad koja pobjedama nad Hajdukom i Slavenom pokazala svoju kvalitetu te dizanje forme - rekao je trener Čačić pa nastavio:

- Uvijek je bolje dobiti nego odigrati neriješeno, goropadno ćemo se postaviti i kroz dominaciju doći do onoga što nas zanima; igrat ćemo na pobjedu.

Stanje u momčadi je odlično, nema ozlijeđenih igrača te je, nakon dulje pauze, čak i Ivan Tomečak u četvrtak odradio lakši trening sa suigračima. Baš zbog toga, trener ima puno mogućih kombinacija u vezi sastava.

- Imamo 19 igrača u kadru, a tek poslijepodne ću odrediti kojih 16 će ići na put u Rijeku. U svakom slučaju ćemo na Kantridi imati osvježenja u svakoj liniji - kaže trener pa priča o povratku Matea Kovačića:

- Polako ga uvodimo u sastav i nema razloga za žurbu. U svakom slučaju, igrat će cijelu utakmicu u Kupu u utorak kada igramo u Vrsaru.

Gosti se najviše pribojavaju prekida i visokih igrača Rijeke, no nisu nemaju ni oni loše skok igrače. Zanimljivo je kako Čačić u svojoj karijeri nikada nije izgubio na Kantridi.

Linker
25. travanj 2024 10:06