Foto: Marko Todorov / CROPIX
'VRATIT ĆEMO IM ZA VARAŽDIN'

JEDAN OD GLAVNIH ADUTA DINAMA IZGARA OD ŽELJE ZA POBJEDOM U DERBIJU 'Izuzetno smo motivirani. Rijeka pada, želimo finale s Hajdukom'

DANI OLMO Španjolac je jedna od glavnih poluga Dinamove napadačke igre u ovoj sezoni i važan adut za polufinale Kupa
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 04. travanj 2018. 13:31

Mladi Španjolac Dani Olmo drugi je strijelac Dinama u HNL-u, odmah iz Soudanija. Alžirac je zabio 12 pogodaka ove sezone, Olmo je pogodio sedam puta, još je jednom zabio u Kupu.

Ove sezone igra svoj najbolji nogomet otkako je stigao u plavi klub, prometnuo se u jednog od najboljih igrača plavog kluba. Uz već spomenutog Soudanija glavna je poluga Dinamove napadačke igre.

Primanje i predaja lopte, dribling, otvaranje među linijama, završno dodavanje i dobar udarac... To su glavne karakteristike njegove igre. Naravno da sve to djeluje sjajno, ali osim toga Olmo ima još impozantnih karakteristika. Tjelesni aspekt njegove igre zaslužuje veliki plus.

Igrač je izuzetne snage u duelu, hitar je i eksplozivan, osvaja ničije lopte, zaista je izniman na planu trke i izdržljivosti. Čak vrlo dobro igra i glavom, što je samo fini začin već spomenutom ubitačnom nogometnom arsenalu.

Rijeka, 070318.
Stadion Rujevica. 
Utakmica 23. kola HT 1. lige,
HNK Rijeka - GNK Dinamo.
Na fotografiji: Carvajal Daniel Olmo.
Foto: Matija Djanjesic / CROPIX
CROPIX

Ono što ga još izdvaja od ostalih, iskoristivost je u raznim sustavima igre i na različitim mjestima, jer ulogu polušpice može obnašati na obje krilne pozicije, baš kao i u središnjici. Upravo je o tome razmišljao trener Jurčević prije današnje utakmice s Rijekom.

Hoće li Olma staviti u središnjicu iza Gavranovića ili na lijevi bok? Gotovo je svejedno, Olmo može obje pozicije odigrati na vrlo visokoj razini. Olmo prije samog prihvata lopte ulazi u kretnju koja ga oslobađa pritiska igrača koji ga pokriva, bilo da mu dolazi sprijeda ili straga. Tako da mu je zaista svejedno gdje igra...

Popričali smo jučer s Olmom, koji jedva čeka sudar s Riječanima. Kako se osjećate prije utakmicu s Rijekom, jeste li vi osobno i momčad spremni odigrati najbolju utakmicu ovog proljeća? Hoće li za pobjedu biti potrebna najbolja utakmica proljeća?

- Izuzetno smo motivirani zbog više razloga, ali najvažniji je onaj da želimo to finale s Hajdukom i trofej. Jasno je da za takav epilog moramo biti bolji od Rijeke, a ovo nam je dobra prilika da im vratimo za lanjsko finale u Varaždinu.

Rijeci ste u karijeri zabili dva pogotka, ali mogli bismo kazati da su bili nebitni. U posljednjoj utakmici prošle sezone u HNL-u u pobjedi Dinama 5:2, kad je Rijeka već osvojila naslov, te u finalu Kupa u Varaždinu, ali Rijeka je pobijedila s 3:1. Možete li danas konačno zabiti pogodak koji je biti važan i odlučiti utakmicu?

- Iskreno, želim zabiti u svakoj utakmici, naravno da je ta želja izraženija kada je Rijeka u pitanju. No, nikada neću staviti osobni interes ispred momčadi.

Dinamo je u posljednje vrijeme neefikasan. U posljednjih šest utakmica zabili ste samo pet pogodaka. Zašto ste neefikasni, hoćete li danas zabijati golove? Koliko će ih biti potrebno za pobjedu?

- Da biste došli u priliku da zabijete, morate biti kreativni i stvarati šanse. Mislim da svi skupa moramo dati još malo više od onoga što smo dali do sada. Samo nam malo treba da se otvori.

Jeste li vježbali jedanaesterce? Pucate li vi ako dođe dio izvođenja jedanaesteraca?

- Izvođenje kaznenih udaraca je odgovornost od koje ne bježim. Zapravo, želim biti taj koji će pucati “penale”.

Što najviše cijenite kod Rijeke?

- Činjenicu da im je momčad ispred individualnosti.

HNTV

Jeste li sad malo uplašeni nakon što ste posljednju prvenstvenu utakmicu na Rujevici izgubili s visokih 4:1?

- Ne. Svaka utakmica je drugačija. Nismo opterećeni tim rezultatom, ali svakako bismo htjeli uzvratiti na isti način.

Što mislite, hoćete li danas konačno imati pravu podršku s tribina?

- Pune tribine i dobra atmosfera uvijek je plus za igrače. Bolje se osjećamo u takvim uvjetima. Nadam se da će u srijedu biti prava atmosfera i da ćemo imati potporu Maksimira - zaključio je Olmo.

Linker
04. svibanj 2024 09:11