Zeljko Puhovski / CROPIX
NITKO TO NIJE OČEKIVAO

JEDAN OD NAJBOLJIH IGRAČA ODBIO POTPISATI UGOVOR! SVI U KLUBU OSTALI SU ŠOKIRANI Hit-igrač HNL-a ekspresno odstranjen iz momčadi

Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 17. siječanj 2020. 13:33

Rijetko će na Kajzerici ‘eksplodirati bomba’, Lokomotiva je miran klub, daleko od svakodnevnog medijskog fokusa. Međutim, ovih je dana i tamo nemirno, Goran Tomić je, naime, na pripremama u Medulinu bez Marka Tolića. Momak koji je jesenas bio jedan od hit-igrača HNL-a i uz Goričina Kristijana Lovrića bio pravo osvježenje lige, ne želi potpisati novi ugovor i zbog toga je udaljen iz momčadi. Ostao je u Zagrebu i trenira s juniorima Lokomotive!

- Istina je, Toliću nudimo novi ugovor, on ga ne želi potpisati. Ne znam što bih vam rekao, ne shvaćam taj njegov stav. On je igrač kojega smo mi nogometno razvijali, slali ga na posudbe, dali mu šansu i protekle se jeseni o njemu počelo pričati. Još bih nekako razumio da je on sad ovdje godinama da je odigrao puno utakmica u Lokomotivi pa se zasitio i želi otići. Ali, on je tek protekle jeseni skrenuo pažnju na sebe, Lokomotiva mu je dala priliku, a on je sad nezadovoljan? - rekao nam je Lokomotivin direktor Božidar Šikić.

Tolić je, podsjetimo, upisao 16 HNL nastupa za Lokose i još tri u Kupu, zabio ukupno 10 golova (8+2) uz dvije asistencije. U prvenstvu je u zadnjih šest utakmica bio starter, zabio je i onaj vrhunski lob i hat-trick protiv Intera. I, kao što kaže i Božidar Šikić, o Toliću se počelo pričati, mnogi su bili uvjereni da će na proljeće još više odskočiti, postati jedan od glavnih igrača momčadi Gorana Tomića.

Međutim, kako sad stvari stoje, Tolića u nastavku sezone nećemo gledati u dresu kluba s Kajzerice. Inače, tom 23-godišnjaku aktualni ugovor istječe u lipnju, dakle, ne potpiše li novi ugovor na kraju sezone bit će slobodan igrač.

- Ne znam kako će se rasplesti, ne mogu znati kako Tolić razmišlja, zasad je situacija ovakva - rekao je Šikić.

29.06.2006 Bozidar Sikic direktor nogometne skole Hitrec Kacijan , snimio_Ronald Gorsic
Ronald Goršić/Hanzamedia /

Trenira s juniorima

Što je razlog odbijanja ugovora zasad nismo uspjeli doznati. Radi li se o nekim spornim brojkama, je li posrijedi Tolićevo nezadovoljstvo statusom ili, jednostavno, pokušava iskoristiti činjenicu da mu istječe ugovor da bi lakše i unosnije napravio kakav transfer? Kako god, u ovom trenutku ne nazire se drugačiji epilog od Tolićeva rastanka s Lokosima, klub i igrač po tom su pitanju na suprotnim stranama. Dok je momčad u Medulinu i polako se bliži vrhuncu priprema, Tolić na Kajzerice odrađuje treninge s juniorima. Naravno da se ta priča već proširila u nogometnim krugovima, saznajemo da Tolić i ljudi oko njega dobivaju već upite nekih klubova iz inozemstva, ali i iz Hrvatske. Hoće li neki postati i konkretni i hoće li Tolić već u siječnju promijeniti sredinu ili će ipak morati čekati ljeto, vidjet ćemo sljedećih dana.

- Ne bih komentirao tu situaciju, nije na meni da o govorim o toj problematici - rekao nam je kratko trener Goran Tomić uoči jučerašnje prve utakmice na Arena kupu protiv mongolskog Hamgarida.

A danas će Lokomotiva igrati protiv Dinama u Rovinjskom selu...

- U obje utakmice igrat će (pričali smo prije jučerašnjeg dvoboja, nap. a.) više-manje isti igrači, neki više u četvrtak, neki više u petak, kombinirat ću. Ipak, protiv Dinama će nominalno jača momčad imati veću minutažu - rekao je Tomić. Spomenimo i da je nakon Dominika Kovačića Lokomotiva dovela još jednog igrača. Poznato lice, Đorđe Rakić (34), srbijanski napadač koji je na Kajzerici odradio proljeće prošle sezone vratio se u Lokomotivu nakon polusezone u grčkoj Kalamati.

Linker
19. travanj 2024 14:04