REUTERS
TEŠKI ŽIVOTNI TRENUCI

JEDAN OD NAJVEĆIH NOGOMETAŠA SVIH VREMENA I APSOLUTNA LEGENDA BARCELONE PRIZNALA 'Jedva sam čekao da padne noć kako bih uzeo tabletu'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 27. studeni 2018. 18:18

Jedan od najboljih veznjaka svih vremena i bivši nogometaš Barcelone, Andres Iniesta u jednom je televizijskom razgovoru priznao kako još od 2009. godine boluje od depresije. Bolest mu je dijagnosticirana nakon jedne od najboljih sezona Blaugrane u povijesti nakon što su osvojili trostruku krunu, a okidač je navodno bila smrt kapetana Espanyola Daniela Jarquea, inače velikog Iniestinog prijatelja.

- Kada bolujete od depresije shvatite da neke stvari nisu kako treba, ali niste sigurni što je točno u pitanju. Uđete u krug kada se uvijek osjećate prazni. Zabijete pogodak Chelseaju u polufinalu Lige prvaka, kasnije podignete pehar, nakon toga još dva trofeja i nakon godine koja bi na kraju morala biti nezaboravna, stigne ljeto, a vi osjećate da ste potonuli - rekao je Iniesta.

BARCELONA, SPAIN - APRIL 27:  Andres Iniesta of FC Barcelona faces the media during a press conference at the Ciutat Deportiva Joan Gamper on April 27, 2018 in Barcelona, Spain. At the end of this season Andres Iniesta will leave the Catalan Club.  (Photo by David Ramos/Getty Images)
David Ramos/Getty Images

Potražio je i pomoć skupskog psihologa.

- To je bolest zbog koje niste sav svoj. Jedva sam čekao da padne noć kako bih mogao uzeti tabletu i otišao na spavanje.

Prozvao i Josea Mourinha.

- On je stalno stvarao čudnu atmosferu i u jednom trenutku postao nepodnošljiv. To nije bilo nikakvo rivalstvo nego mržnja koje je napravilo veliku štetu reprezentaciji i mojim suigračima.

Linker
26. travanj 2024 15:30