Ivan Močinić
 David Ramos/Getty Images / Getty Images
POJAČANJE U VEZI

JEDAN OD NAJVEĆIH PEHISTA HR NOGOMETA NA KORAK DO POVRATKA U DOMOVINU Bivši Vatreni prelomio! Odbio Italiju i Austriju i odlučio se za HNL

Piše: Robert MatteoniObjavljeno: 17. kolovoz 2019. 19:35

Istra 1961 je u utorak poslije podne u Medulinu pobijedila trećeligaša Novigrad sa 4:2. Golove su postigli Grujević, Fuentes, Bernobić (junior) i Munivrana. Trener Ivan Prelec poslao je na teren u prvih pola sata sastav: Majkić, Grujević, Tomašević, Bosančić, Pavić, Lončar, Galilea, Ćuže, Gržan, Fuentes, O. Paez. Idućih sat vremena odradili su još: Franić, Ramadani, Rafa Paez, Rubić, Regan, Bernobić, Shehu, Munivrana, Laukžemis i Dujmović.

U kontekstu sastava za subotnji meč sa Slavenom Belupom, od bitnog će utjecaja imati zdravstveno stanje Ivančića, Bosančića, Perić-Komšića, igrača koji trpe posljedice nastupa u Kranjčevićevoj.

Prema informacijama iz kluba, oni će biti u konkurenciji za Slaven Belupo, uključujući Čondrića i Rufatija, koji su trenirali posebno. I dalje je u posebnom režimu rada Sergi Gonzales, koji je nespreman došao u Pulu i još će određeno vrijeme provesti u baznoj pripremi da bi se mogao uključiti u puni pogon s momčadi. Rafa Paez ostavio je dobar dojam unutar sata provedenog na terenu protiv Novigrada.

ROSTOV-ON-DON, RUSSIA - NOVEMBER 17: Ivan Mocinic of Croatia stays before international friendly football match between Russia and Croatia at Olymp II stadium on November 17, 2015 in Rostov-on-Don, Russia.(Photo by Epsilon/Getty Images)
Epsilon/Getty Images / Getty Images
Ivan Močinić

Tehnička kvaliteta nije upitna, još manje osobnost iskusnijeg i igrača predvodnika, a i zdravstveno je potpuno fit. Nema dvojbe da će potpuno spreman za igru biti najkasnije do reprezentativne pauze (početak rujna), do tada je moguće postupno uvođenje u natjecateljski ritam onoliko koliko je logično da se stoper “uhodava”.

Kad u Istri pitate za Ivana Močinića, zavjet je šutnje. Logično, za Puljane je njegov dolazak velika stvar i ne žele se opeći. Radi se o igraču pred kojim su još najbolje godine karijere, a koji je prije pet godina uvršten na popis Hrvatske za nastup na SP-u u Brazilu.

Serija pehova

Tada je trebao značajno iskoračiti u razinama vrhunskog nogometa, ali je najveća prepreka tome bila nesretna serija pehova sa zdravljem. Sada, fizički fit, igrač o kojem svi govore sve najbolje, pogotovo na karakternom planu, na bilo kojoj adresi pitate (Rijeka, reprezentativno okruženje) racionalno je odlučio put kojim će krenuti u revitalizaciju karijere. Umjesto financijski, a i prestižno zanimljivijih opcija (Italija, Austrija...) koje su ujedno veliki rizik za igrača koji je imao dužu natjecateljsku pauzu, Močinić je prelomio da formu koja ga je nekoć krasila traži kroz Istru 1961. Iz riječkog okruženja već prošli tjedan dobili smo naznake da je to izvjesno, te da bi se kroz 2-3 dana mogao priključiti Zeleno-žutima.

Po posljednjim informacijama on bi trebao doći u Pulu i potpisati za Istru 1961. Tako bi trebala službeno započeti priča u kojoj si Istra i 26-godišnji igrač žele međusobno pomoći. Inače, njegov je otac Efrem svojevremeno bio sjajan veznjak Orijenta i nekoliko austrijskih klubova, a majka mu je iz Istre.

Linker
24. travanj 2024 03:11