PLJUŠTE REAKCIJE

JEDAN OD NAJVEĆIH U POVIJESTI JUVEA SAŽEO ZAŠTO SU KLINCI IZ AMSTERDAMA TOLIKO DOBRI 'Nisu me oduševili ni fenomenalnom tehnikom ni zalaganjem, nego…'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 17. travanj 2019. 09:59

Još jednu senzaciju u Ligi prvaka priredio je Ajax. Nakon što su u uzvratnoj utakmici osmine finala 'klinci' pregazili Real, sada su to učinili isto, također u gostima i Juventusu (2:1) koji može biti sretan barem zbog toga što su kraj utakmice dočekali samo sa dva gola u mreži.

Očekivano, reakcije pristižu sa svih strana.

- Ono što me najviše impresioniralo nisu zalaganje ili tehnička izvrsnost, i jedno i drugo je sjajno… Više me se dojmio način na koji popunjavaju travnjak, njihovo razumijevanje vremena i prostora te taktička razina. A sve to s tako malo iskustva, rekao je nakon utakmice Allesandro Del Piero, Juventusov velikan.

Prosječna dob Ajaxove momčadi koja je ostvarila veliku pobjedu u Torinu bila je 24 godine.

Također, bila je ovo 1751. utakmica u kojoj se u početnoj jedanaestorici Ajaxa našao barem jedan igrač koji je proizvod klupske akadmije i utakmica u kojoj je Ajax izjednačio rekord iz sezone 2009./2010. od postignutih 155 golova u svim natjecanjima.

Dakle, iza Ajaxa je već sada fantastična sezona koja bi mogla završiti dvostrukom krunom (prvenstvo i kup), dok će u polufinalu Lige prvaka, prvi put nakon 22 godine, Ajax igrati ili protiv Manchester Cityja ili protiv Tottenhama. Naravno, pitanje je što će od ove momčadi ostati nakon ljetnih kupovina europskih velikana. Neki navijači potencijalni razvoj situacije već su s dozom ironije komentirali na društvenim mrežama…

Linker
25. travanj 2024 14:43