Screenshot: Gabala
'POZIV KOJI SAM ČEKAO CIJELI ŽIVOT'

JEDAN OD UGLEDNIJIH MEĐU REZERVNIM VATRENIMA 'Ne znamo mi njih, ali ne znaju ni oni nas, vidjet ćemo tko će koga danas prevariti'

FILIP OZOBIĆ Veznjak Gabale iz Bakua sretan zbog poziva u nacionalnu reprezentaciju, a uoči današnje utakmice ne zvuči nimalo zabrinut
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 11. siječanj 2017. 11:12

U njegovu Bakuu i Zagrebu je zima, u Kini proljetne temperature.

- Trebalo je malo vremena da se priviknemo, ali optimist sam po pitanju našeg nastupa. Pretrpjet ćemo sve, i dug put i jet lag - kaže Filip Ozobić, jedan od uglednijih u ovoj Čačićevoj ekipi.

- Stvarno sam sretan, svatko je radio cijeli život da dobije poziv u reprezentaciju, evo me ovdje i dat ću sve od sebe na ovom turniru.

Rezultat je bitan

Nakon prvog popisa kazao je da je momčad dobra, no u međuvremenu su još neki igrači otpali - Mitrović, Maleš, Vlašić. Kako vam sada izgleda?

- Jesu, ali stigli su novi, sve su to dobri nogometaši i sigurno je to kvalitetna ekipa.

Čileanci su nešto kompletniji, imaju Vargasa dvostrukog najboljeg strijelca Copa Americe...

- Svi znamo da je Čile vrlo dobra momčad, uostalom osvojili su te dvije zadnje Cope na kojima je Vargas bio prvi strijelac, ali mi ćemo dati maksimum da se plasiramo u finale. Malo sam gledao Vargasa, znam Fernandesa i Henriqueza iz Dinama, no većina igrača mi nije poznata. Ne znamo mi njih, ne znaju oni nas, pa ćemo vidjeti...

Tko će koga prevariti.

- Tako je.


Filip Ozobic Stunning Goal vs Lille (1-0) by WiFu10

Treneri kažu da uvijek postoji imperativ, čim se igra za nacionalnu vrstu.

- Je, slažem se. Rezultat je u svakom nastupu bitan i zato ćemo utakmici pristupiti s maksimalnim angažmanom.

U kakvom ste uopće stanju? Jeste li se uspjeli što odmoriti nakon završetka jeseni u kojoj ste igrali i u azerbajdžanskim natjecanjima i u Europskoj ligi.

- Odmorio sam se za Božić, poslije sam krenuo s treninzima, nisam došao u Kinu nespreman jer svjestan sam odgovornosti.

Kako je Gabala reagirala na to što ste u reprezentaciji, propustit ćete start priprema za drugi dio sezone.

- Bilo im je drago, a čujemo se redovno ovih dana, eto u ponedjeljak su oni otišli u Tursku na pripreme, a ja ću izravno iz Kine tamo. Neću se ni vraćati u Zagreb. Čim završim s utakmicama ovdje, ponovno sam u klupskom programu.

Čekali cijeli život

Kazao je pomoćni trener Ante Miše da je to prilika vama koji dosad niste bili u kadru Ante Čačića da se nametnete i budete u kombinaciji i za sljedeće kvalifikacijske oglede.

- Tako to i ja doživljavam. Za sve nas koji nismo bili blizu reprezentacije to je prilika, svaki turnir, svaka utakmica je novo dokazivanje, imamo želju da se pokažemo u što boljem svjetlu.

Ipak, rijetko je Hrvatska imala sastav koji je posjedovao manju težini. Po rejtingu igrača.

- Ali mi ovo gledamo kao golemu obvezu, dobili smo poziv koji smo svi čekali cijeli život - zaključio je Ozobić.

Linker
24. travanj 2024 15:26