REUTERS/Juan Medina
NAJBOLJI IGRAČ WALESA

JEDNA OD NAJVEĆIH NOGOMETNIH ZVIJEZDA SE VRAĆA U HRVATSKU, ALI U TOTALNO DRUGAČIJEM IZDANJU Španjolci tvrde da su mu dani u Madridu odbrojani

Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 10. svibanj 2019. 18:41

Aaron Ramsey je ozlijeđen, za Arsenal ove sezone više neće igrati. Ramsey je svoje u dresu londonskog kluba već odigrao. Od ljeta će biti novi igrač Juventusa, a u Osijek, ako i dođe, neće biti posve spreman. To je jasno i Ryanu Giggsu, svjestan je da se Ramsey utrkuje s vremenom, da je u najmanju ruku upitan za sraz s Hrvatskom. Ako i bude u konkurenciji, pitanje je u kakvom će fizičkom stanju dočekati taj dvoboj.

Strano tijelo

Sigurno bi i Giggs mirnije spavao kad bi znao da je druga (ili prva) velika zvijezda u pravoj formi, da se može pouzdati u genijalnost Garetha Balea. No, Realov Velšanin daleko je od zvjezdane forme i najboljih trenutaka karijere.

- Wales nije samo Bale... On neće dobiti posebnog čuvara... Moramo ga se paziti, ali nije on jedini koji prijeti... - tim je rečenicama hrvatskih reprezentativaca i tadašnjeg izbornika Igora Štimca dočekan Bale u Osijeku prije gotovo sedam godina.

Soccer Football - Euro 2020 Qualifier - Group E - Wales v Slovakia - Cardiff City Stadium, Cardiff, Britain - March 24, 2019  Wales' Gareth Bale during the match      Action Images via Reuters/Andrew Couldridge
Action Images via Reuters

Svaki se razgovor o Walesu vrtio oko njega, tada je još bio igrač Tottenhama, ali već se znalo da to neće biti još dugo, bilo je samo pitanje kamo će i za koliku odštetu, bilo je jasno da hrvatski navijači u Gradskom vrtu gledaju budućeg najskupljeg igrača u povijesti nogometa. Tada se činilo da je “nebo granica”, da je Bale jedini, ili jedan od rijetkih koji u budućnosti može ugroziti dominaciju Lea Messija i Cristiana Ronalda.

A na mjesto nesreće, na teren gdje je Hrvatska već jednom pobijedila Wales u kvalifikacijskoj utakmici, vraća se Bale u sasvim drugačijem raspoloženju. Eto, baš su jučer španjolski mediji donijeli novu u nizu informacija kako je Zinedine Zidane definitivno prekrižio Garetha Balea s popisa igrača za novu sezonu.

Velšanin je potpuno izvan forme, nije bio ni u kadru za utakmicu s Villarrealom (dobro, nije bilo većeg dijela standardnih prvotimaca), a Španjolci nagađaju da Zidane s njim više uopće ne računa.

Osim što je Bale već dulje vremena “strano tijelo” u svlačionici, što ga ni suigrači pretjerano ne vole, nakon zadnjeg poraza od Rayo Vallecana, Bale je umjesto u klupski kamp odmah sa stadiona pojurio na aerodrom odakle je privatnim zrakoplovom odletio, tko zna kamo. Navodno je taj događaj konačno prelio tu klimavu čašu i za Balea, što se Zidanea tiče, nema budućnosti u Realu. Opet, neki mediji pišu kako taj rastanak i neće biti lagan.

MADRID, SPAIN - MARCH 05:  Gareth Bale of Real Madrid looks on during the UEFA Champions League Round of 16 Second Leg match between Real Madrid and Ajax at Bernabeu on March 05, 2019 in Madrid, Spain. (Photo by Denis Doyle/Getty Images)
Denis Doyle/Getty Images

Jer, Real bi Balea želio prodati po nekoj, ipak tržišnoj, cijeni, a zasad nikakvih ponuda za Balea nema. K tome, Baleov bogati ugovor u Realu traje do 2022. godine, a on, opet navodno, nema problema s time da sjedi na tribini i prima plaću...

Kakav će biti rasplet braka Balea i Reala, zasad nitko ne zna, no, u kontekstu utakmice s Hrvatskom jasno je da Bale trenutno nije u idealnoj situaciji. Niti u formi. Zadnji je pogodak zabio još 19. ožujka protiv Celte, otad je upisao tek jednu asistenciju. I nakon te utakmice samo je dvaput odigrao svih 90 minuta.

Velika enigma

Hoće li nakon najnovijih informacija iz Madrida uopće do kraja sezone, u iduće dvije utakmice, uopće nešto odigrati ili je već upisao svoj zadnji nastup za Real? Opet, možda mu baš ta klupska frustracija bude dodatno gorivo za reprezentativni nastup, za “iskupljenje u Osijeku”. Kako god, Bale je velika enigma, kao što je i njegova daljnja karijera apsolutno nepredvidljiva.

Linker
19. travanj 2024 16:03