NOVI NAPADAČ TIGROVA

Jelavić: 'Bruce me nazvao i rekao mi ciljeve Hulla... Odmah sam pristao'

'Razgovarali smo kratko o klubu, njegovoj trenerskoj filozofiji... Bio je iznimno korektan'
Piše: Jure BurićObjavljeno: 12. siječanj 2014. 16:28

Nikica Jelavić ostat će sudionik jedne od najjačih nogometnih liga, no umjesto za Everton, igrat će za Hull City. Jelavić će biti najveća zvijezda Hull Cityja. Klubovi su dogovorili odštetu (7,5 milijuna funti), a transfer bi službeno trebao biti zgotovljen danas nakon što Nikica obavi liječnički pregled, zatim će biti predstavljen kao novi napadač Tigrova.

U subotu nam se na kratko javio:

- Poznato mi je da su mediji prenijeli kako sam potpisao. Međutim, gotovo je tek kad se završe sve formalnosti. Stoga, ne želim ništa prejudicirati. U ovom trenutku mogu potvrditi i istaknuti da su Everton i Hull City dogovorili i da je među njima s te strane, oko moje kupoprodaje, sve riješeno. No, to nije moj dio posla, igrač se u to ne može petljati.

Kako sada stvari stoje, ne bi se trebalo ništa ispriječiti.

- Pozitivno razmišljam, kao i uvijek. Po nekim našim planovima i predviđanjima danas bismo trebali zgotoviti posao, što bi značilo da postajem igrač Hulla.

Kako je uopće došlo do kontakta između vas i Hull Cityja?

- Iz Evertona su me obavijestili da je najbolju i najkonkretniju ponudu poslao Hull, da žele otkupiti moj trenutačni ugovor i da će se oni između sebe dogovoriti oko odštete ako ja pristajem ići k njima. Rekao sam da mi Hull City kao klub odgovara i da sam spreman za pregovore. Naravno, oni su mi dali zeleno svjetlo, odobrili mi da mogu pregovarati s potencijalnim poslodavcem jer bez toga ne bih smio ni sa kim sjesti za stol.

Everton je dobro prošao, devet milijuna eura nije malo.

- Vjerujte mi da ne znam ništa o tome. To nije u mojoj domeni, to su klupske poslovne tajne. Igrača nitko ne obavještava o tim stavkama.

Što kažu u Hullu?

- Nazvao me menadžer Steve Bruce, kazao mi da me želi imati kao napadača, pitao me zanima li mene prelazak k njima. Razgovarali smo kratko o klubu, njegovoj trenerskoj filozofiji, o ciljevima... Bio je iznimno korektan u tom razgovoru. Nakon toga sam pristao.

Linker
07. svibanj 2024 11:42